Ακάθεκτος ο Λιλλήκας παρά τις διαφωνίες εντός της  Συμμαχίας

Θέμα χρόνου αποτελεί η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα για τις  προεδρικές εκλογές, κάτι που αναμένεται τελικά να γίνει εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Το θέμα των Προεδρικών Εκλογών απασχόλησε απογευματινή συνεδρία της Γραμματείας και της Πολιτικής Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών, κατά την οποία τα διαφωνούντα προς την υποψηφιότητα Λιλλήκα στελέχη, επανέλαβαν τις ενστάσεις τους επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η Συμμαχία Πολιτών θα πρέπει να πορευτεί με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Παρόλο που η συνεδρία των συλλογικών οργάνων της Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές,  οι δύο διαφορετικές τάσεις εντός του κόμματος εξακολουθούν να υφίστανται.

Μάλιστα οι υποστηρίζοντες την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συμπόρευσης της Συμμαχίας με τα υπόλοιπα κόμματα του Ενδιάμεσου επέδωσαν στον Γιώργο Λιλλήκα γραπτώς την επιχειρηματολογία επί της οποίας εδράζουν την άποψη τους αυτή.

Στους διαφωνούντες με την μεμονωμένη υποψηφιότητα Λιλλήκα  περιλαμβάνονται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Στέλιος Αμερικάνος, ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Μυλωνάς, οι δύο εκ των τριών αντιπροέδρων Στέλιος Στυλιανού και Σίμος Αγγελίδης, η Γενική Γραμματέας Ειρήνη Μάντολες, ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και η πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Κινήματος, Μαρίνα Δημητρίου.

Όπως έχει προαναφερθεί η επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας Λιλλήκα αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και το μείζον πλέον ερώτημα αφορά στο πως θα συμπεριφερθούν τα διαφωνούντα στελέχη.  Η εκτίμηση που εκφράζεται από πλευράς ηγεσίας της Συμμαχίας είναι ότι ενδεχομένως κάποια από αυτά να διαχωρίσουν τη θέση τους και να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Δεν εκτιμάται ωστόσο πως μια τέτοια εξέλιξη, θα αποδυναμώσει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»