Στην Κύπρο η επόμενη τριμερής των ΠτΒ Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

Η σημασία της κοινοβουλευτικής συνεργασίας, ειδικά ενόψει της επόμενης συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας που θα φιλοξενήσει η Κύπρος το Φθινόπωρο, τονίστηκε στις εργασίες της δεύτερης Τριμερούς συνάντησης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών αρμόδιων για θέματα εξωτερικών υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Ιεροσόλυμα.
 
Στη συνάντηση μετείχαν από κυπριακής πλευράς ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιώργος Λιλλήκας και τα Μέλη Νίκος Τορναρίτης (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργος Κ. Γεωργίου, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστής Ευσταθίου. Της ελληνικής αντιπροσωπείας ηγείτο ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Δουζίνας και της ισραηλινής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Κνεσσέτ Avi Dichter.
 
Τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοινωθέν που στάληκε στα ΜΜΕ από την κυπριακή Βουλή, προσφώνησε ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ Yuli-Yoel Edelstein.
 
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες Βουλευτές, ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ τόνισε τη σημασία της τριμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας, προσβλέποντας, όπως είπε, στην επόμενη Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία, το ερχόμενο Φθινόπωρο.
 
Εκ μέρους των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο κ. Λιλλήκας υπογράμμισε τη σημασία του θεσμοθετημένου πλαισίου τριμερών σχέσεων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, στη βάση κοινών αρχών και στόχων και της περαιτέρω προώθησης της μεταξύ τους συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου για περιφερειακά θέματα, ενώ από πλευράς των Κυπρίων βουλευτών, έγινε αναφορά στο Κυπριακό, ως πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεχιζόμενου εποικισμού.
 
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε εξάλλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε δεκτή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...