Κατακυρώθηκε προσφορά πριν καν πάει στο συμβούλιο προσφορών

Στην αποκάλυψη ότι πριν από λίγες μέρες ο Γενικός Ελεγκτής, «μας ενημέρωσε ότι απέκρυψαν στοιχεία  για σκάνδαλο, που καταγγείλαμε και το οποίο αφορούσε το Υπουργείο Παιδείας», προέβη από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η απόκρυψη στοιχείων, αλλοίωνε φυσικά και την τελική εικόνα του συγκεκριμένου πορίσματος. 
 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, πρόκειται για καταγγελία, η οποία έγινε το 2013 από την Είρήνη Χαραλαμπίδου στην τότε Γενική Ελέγκτρια, αμέσως μετά την καταγγελία για τη ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης». Στην καταγγελία εγείρονται ερωτήματα για προσφορές παιδικών ροφημάτων και τον τρόπο διαχείρισης τους από το Υπουργείο Παιδείας. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα στοιχεία που αποκρύβησαν είναι ότι η προσφορά κατακυρώθηκε πριν καν πάει στο συμβούλιο προσφορών.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση θέλει να ξηλώσει τον Γενικό Ελεγκτή.
  
Τελικά, είπε, "είτε πολύ καλά κάνει τη δουλειά του ο κ. Μιχαηλίδης και αυτοί δεν θέλουν τον έλεγχο, είτε ο πρόεδρος τραβά τους διορισμούς από την κληρωτίδα ή υπάρχει και μια τρίτη διάσταση: επιχειρούν να εκφοβίσουν κάθε ανεξάρτητο αξιωματούχο, που δεν υποτάσσεται πλήρως στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης". 
 
 Η κ. Χαραλαμπίδου επέκρινε επίσης το μη σεβασμό απέναντι στο νόμο, λέγοντας ότι όταν εμείς οι ίδιοι, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για τη Νομοθετική λειτουργία, δηλαδή την ψήφιση των Νομοσχεδίων και των Προτάσεων Νόμου, δεν σεβόμαστε τη Νομοθεσία, τότε με ποιό ηθικό έρισμα απαιτούμε από τους πολίτες να το πράξουν;  

«Ένα τσιγάρο, ένα αμπελοπούλι, μια παράβαση της τροχαίας, ρητορική μίσους, σεξιστικές συμπεριφορές! Καλά και τι έγινε; Υπάρχουν τόσα άλλα σοβαρά. Το ακούσαμε και αυτό,  σε μια προσπάθεια να σώσουν κάποιοι τα του οίκου τους. Ειλικρινά, αυτήν την κουλτούρα δεν τη κατανοώ. Και αυτή ακριβώς η νοοτροπία, είναι που οδήγησε σε καταστροφικές συμπεριφορές! Ξεκινάς από τις μικρές και τέλος πας και στις μεγάλες παραβάσεις», είπε η βουλευτής.
 
Αναφέρθηκε επίσης στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, λέγοντας ότι «θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην πιστώσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έναν τουλάχιστον “άριστο των αρίστων” εξ αυτών που διόρισε, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί διακυβεύοντας τον ίδιο τον θεσμό που υπηρετεί. Τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δικάζεται ενώπιον Κακουργιοδικείου.  Αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης Αναστασιάδη!».
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα