Πρωτοκλασάτοι ΔΗΚΟϊκοί που άλλαξαν στρατόπεδο και διάλεξαν Αναστασιάδη

Ως καίριο επικοινωνιακό κτύπημα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και την προσπάθεια που… ξεκίνησε για κατάληψη του λόφου του Προεδρικού χαρακτηρίζεται-πέραν της ουσιαστικής της πτυχής- η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει στο διορισμό του Βασίλη Πάλμα στη θέση του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω.
 
Ο κ. Πάλμας, που αύριο παραιτείται από μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών) έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πρώην ΔΗΚΟϊκών στελεχών και αξιωματούχων, τα οποία έχοντας αποστασιοποιηθεί από το ΔΗΚΟ, επέλεξαν και με τον πλέον επίσημο τρόπο την ένταξή τους στο στρατόπεδο Νίκου Αναστασιάδη.
 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Πάλμα, η επιστροφή του στο Προεδρικό αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθότι όχι απλώς αναλαμβάνει μια ζωτικής σημασίας θέση στο κυβερνητικό σχήμα του Νίκου Αναστασιάδη(σ.σ. αυτή του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω), αλλά έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2018 έχει αρχίσει, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να προβάλλει τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ως ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να απειλήσει την επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Όπως συναφώς σχολιάζουν κομματικά στελέχη, το γεγονός ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, αλλά πολύ περισσότερο ένας εκ των στενών συνεργατών του Τάσσου Παπαδόπουλου-της Κυβέρνησης του οποίου διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-, επιστρέφει στο Προεδρικό μόλις λίγους μήνες πριν από τις Προεδρικές παρά τω πλευρώ του Αναστασιάδη, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει και μόνο εύλογους συνειρμούς δεν μπορεί παρά να προκαλέσει.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, ο Βασιλής Παλμάς δεν είναι ο πρώτος επώνυμος ΔΗΚΟϊκός που τα τελευταία χρόνια, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μετακομίζει στο στρατόπεδο του Νίκου Αναστασιάδη.   
 
Υπενθυμίζεται συναφώς, ο διορισμός του επίσης πρώην Γενικού Γραμματέα του ΔΗΚΟ Κυριάκου Κενεβέζου στη θέση του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, ο διορισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτη Φωτίου στη θέση του Επιτρόπου  Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, του Νέστορα Νέστορος ως εκπροσώπου της ε/κ πλευράς στην ΔΕΑ, αλλά και της πρώην βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου ως μέλους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.  
 
Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μπορεί να μην ανέλαβε οποιοδήποτε αξίωμα, ωστόσο δεδομένη θεωρείται κατά πολλούς η στήριξη που θα παρέχει, είτε παρασκηνιακά είτε και ανοιχτά, στην προδιαγραφόμενη προσπάθεια του Νίκου Αναστασιάδη για παραμονή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Άλλωστε, όπως μας υποδεικνύεται χαρακτηριστικά, αν υπήρχαν έστω και οι παραμικρές αμφιβολίες για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στις προσεχείς Προεδρικές ο Μάριος Καρογιάν, «ο σημερινός διορισμός του Βασίλη τις εξανέμισε...»
 
 
 

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών