Με ποσοστά... οδοστρωτήρα ο Σιζόπουλος στην Προεδρία της ΕΔΕΚ

Σαρωτική από κάθε άποψη ήταν η επικράτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου έναντι του ανθυποψηφίου του Διομήδη Διομήδους, στις εσωκοματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος. 
Με την ολοκλήρωση μάλιστα της καταμέτρησης των ψήφων των ΕΔΕΚιτών, ο Μαρίνος Σιζόπουλος άγγιξε το εκπληκτικό  85%. (84.3%).
 
Στο μεταξύ, ο Λευτέρης Ανδρέου ανακηρύχθηκε την Α΄ Αντιπρόεδρος του Κινήματος , ενώ τη θέση της Β΄ Αντιπροέδρου κατέλαβε η Έλενα Περικλεούς.  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα τελικά αποτελέσματα για τη θέση του Α’ και Β’ Αντιπροέδρου έχουν ως εξής:  
1.ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ:      1295
2.ΛΥΜΠΟΥΡΗ ΕΛΕΝΑ :         863
3.ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ ΗΛΙΑΣ :       965
4. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΛΕΝΑ:       1271
 

Δεύτερος γύρος για την θέση του Αναπληρωτή

 
Υπενθυμίζεται πως με μισή ώρα παράταση λόγω αυξημένης ροής μελών, έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ.  Ψηφισαν πέραν των 3300 μελών.
 
 
 
 
 
Ανάκαμψη και Ανασυγκρότηση
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πανηγυρική εκλογή του, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επισήμανε   μετά την σημερινή διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί πως το κόμμα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης και ανασυγκρότησης.
 
«Από αύριο εγκαινιάζουμε μια νέα πορεία, όλοι μαζί ενωμένοι» είπε. Πρόσθεσε ότι «θα καταβάλουμε το άπαν δυνάμεων μας με κύριο ακριβώς στόχο να επιτύχουμε αυτό που ο λαός μας προσδοκεί, αλλαγή στη σημερινή διακυβέρνηση μέσα από τη συνεργασία των δυνάμεων που έχουν μια διαφορετική πρόταση» τόσο στην επίλυση του Κυπριακού, όσο και στην κοινωνική και οικονομική πολιτική.
 

 
 
Συγχαρητήρια από Διομήδους: 
Συγχαρητήρια στον Μαρίνο Σιζόπουλο για την επανεκλογή του στην Προεδρία τς ΕΔΕΚ απέστειλε ο Διομήδης Διομήδους, λέγοντας πως «η ετυμηγορία του κόσμου της ΕΔΕΚ είναι απόλυτα σεβαστή».

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Διομήδους στέλνει συγχαρητήρια σε όσους εκλέγονται στην ηγεσία αλλά και σε όσους εκλέγηκαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκφράζει επίσης ευχαριστίες σε όσους τον τίμησαν με τη ψήφο τους, λέγοντας ότι «σέβομαι απόλυτα όσους συναγωνιστές είχαν αντίθετη άποψη». Παράλληλα, αναφέρει ότι αξίζουν συγχαρητήρια «σε όλους τους συναγωνιστές που με την υποψηφιότητα τους τίμησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Έδωσα, συμπληρώνει, ένα προεκλογικό αγώνα με προτάσεις, με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα, ενώ προσθέτει ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

 
  
 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήρια τους τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ήταν  ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν έρευνα για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Δύο εκατομμύρια Βρετανοί υποφέρουν από μακροχρόνια συμπτώματα Covid-Όσα δείχνει έρευνα
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
«Θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα»-H απάντηση του Κρεμλίνου για τους πυραύλους από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους