Πρόεδρος: Καμία προεκλογική σκοπιμότητα πίσω από τις μεταρρυθμίσεις

Χωρίς τη σύμπραξη και τη συμπαράταξη άλλων πολιτικών δυνάμεων, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις όποιες ριζοσπαστικές ιδέες και μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για προεκλογικές σκοπιμότητες "αφού είναι καλά γνωστό ότι (στη Βουλή) δεν διαθέτουμε την πλειοψηφία".
 
Σε εκτός κειμένου αναφορές του, σε ομιλία του στα εγκαίνια του Επιμελητηριακού Βιομηχανικού Μουσείου ΕΒΕ Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα πως, ύστερα από συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις, θα γίνει κατορθωτό να υιοθετηθούν οι προτάσεις για τρία Υφυπουργεία, "που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη".
 
"Είναι γνωστό στα κόμματα ότι η τυχόν θέσπιση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τα τρία Υφυπουργεία, ουδόλως μας απασχολεί αν θα γίνει με τις νέες εκλογές, από τον όποιον νέο Πρόεδρο εκλεγεί", είπε ο ΠτΔ και διαμήνυσε πως δεν ευσταθούν οι όποιες ανησυχίες "ότι πιθανόν να είναι μια επιδίωξη της παρούσας Κυβέρνησης προκειμένου να διευρύνει τον κύκλο υποστήριξης".
 
Αυτό που έχει σημασία, συνέχισε, είναι αν από κοινού και σε συνεργασία με τη Βουλή, "επιτέλους ανταποκριθούμε σε μια σειρά από μέτρα που πρέπει να πάρουμε και που χωρίς τη συμβολή της Βουλής δεν είναι δυνατόν να γίνουν κατορθωτά, είτε λέγονται μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος, η οικονομία, οι επιχειρηματίες αλλά και εν εκτάσει οι εργαζόμενοι".
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ακόμη πως "δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι κινούμαστε, όπως ακούω, από προεκλογικές σκοπιμότητες - λέγονται και αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι -  αφού είναι καλά γνωστό ότι δεν διαθέτουμε την πλειοψηφία".
 
Συνεπώς, πρόσθεσε, χωρίς τη σύμπραξη και τη συμπαράταξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων δεν θα μπορεί η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις όποιες ριζοσπαστικές ιδέες, ενώ σημείωσε πως "την ίδια ώρα θα πιστωθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου από ανάλογες πρωτοβουλίες".
 
Εξάλλου, σε εκτός κειμένου αναφορές του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο θέμα του διαγωνισμού για το Τεχνολογικό Πάρκο Πεντακώμου, εκφράζοντας την ελπίδα πως, η πρόσφατη επίσκεψη του στην Ινδία ενδεχομένως να δημιουργήσει νέες προοπτικές.
 
Συγκεκριμένα, όπως είπε ο ΠτΔ "εντός των ημερών προκηρύσσεται ο νέος διαγωνισμός, με την ελπίδα ότι η τελευταία επίσκεψη στην Ινδία, ενδεχομένως να δώσει την ευκαιρία σε μια χώρα που διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην τεχνολογία και στην έρευνα, να επιδείξει το ενδιαφέρον που επιδιώξαμε, μέσα από τις επαφές που είχαμε, ώστε να γίνει κατορθωτή η επιτέλους δημιουργία των κυψελών που θα δημιουργήσουν και στη δική μας πατρίδα την τεχνολογική ανάπτυξη και έρευνα".

Δειτε Επισης

Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα
Πρόταση ΕΛΑΜ για μείωση προθεσμίας για προσφυγές κατά αποφάσεων Υπ. Ασύλου
Βλέπει γενναιόδωρα ωφελήματα σε προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου η Ελεγκτική Υπηρεσία