Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπεία από το Ομάν

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλή) του Σουλτανάτου του Ομάν, Skeikh Khalid Bin Hilal Al Maawali, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. 

Η αντιπροσωπεία φθάνει την Κυριακή, 7 Μαΐου, στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη,
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος και θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή τους. 

Η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Λ. Ομήρου, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Γαλανό, τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη, τον Δήμαρχο Γερμασόγειας,  Κυριάκο Ξυδιά, τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας,  Κώστα Μαυρίδη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, καθώς και με τον Πρόεδρο και Μέλη του Κυπριακού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου,Φειδία Πειλίδη, στα πλαίσια γεύματος εργασίας.
 
Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, εξάλλου, στο νέο λιμάνι Λεμεσού, συνοδεία του Προέδρου της Βουλής, το πλοίο γενικής υποστήριξης «Αλάσια», το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο από το Σουλτανάτο του Ομάν. Θα επισκεφθεί επίσης τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία και τη Δερύνεια, καθώς και άλλους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές, Zayid Khalfan Al Abry, Hamdan Ali Al Manai, Hamdan Nasser Al Rumaidhi, Shamas Khalid Al Risi, Abdullah Ahmed Abdullah Al Malik και Amur Said Al Musharrafi.

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»