Για επιβεβαίωση κυριαρχίας ο Μαρίνος, για την απόλυτη ανατροπή ο Διομήδης

Με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί και τον Διομήδη Διομήδους να ευελπιστεί σε ανατροπή των προγνωστικών και αναρρίχησή του στο ανώτατο σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας της ΕΔΕΚ, πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή το Εκλογικό Συνέδριο του Κινήματος, κατά το οποίο θα εκλεγούν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. 
 
Το Εκλογικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερη από πολιτικής άποψης χρονική συγκύρια, με φόντο την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και την πρόσφατη επικυρωτικού χαρακτήρα απόφαση του Τακτικού Συνεδρίου του Κινήματος(σ.σ. την περασμένη Κυριακή), για στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
Μια απόφαση που το τελευταίο διάστημα αποτέλεσε αντικείμενο άσκησης έντονης κριτικής από τον Διομήδη Διομήδους προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι δεσμεύει την ΕΔΕΚ λίγο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.  
 
Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές ισορροπίες και δη την αναμέτρηση για την προεδρία της ΕΔΕΚ, ο Μαρινός Σιζόπουλος φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για επανεκλογή, έχοντας τα τελευταία χρόνια, κατά πολλούς, ελέγξει πλήρως τον κομματικό μηχανισμό.
 
Ωστόσο, από το επιτελείο του ανθυποψηφίου του Διομήδη Διομήδους εκφράζεται η εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι κατά πολύ διαφορετικά στη βάση της ΕΔΕΚ και πως η πτωτική πορεία του Κινήματος δεν περνά απαρατήρητη από τα απλά μέλη του κόμματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, μολονότι παραδέχονται και αποδίδουν στο κ. Σιζόπουλο τον τίτλο του φαβορί, θεωρούν πως κάθε άλλο παρά χαμένος από χέρι πρέπει να θεωρείται ο κ. Διομήδους και πως θα δώσει την εκλογική μάχη έχοντας τις δικές του πιθανότητες επιτυχίας.
 
Άξια αναφοράς είναι το γεγονός ότι μακριά από τον προεκλογικό αγώνα στην ΕΔΕΚ έμειναν τα παλαιότερα πρωτοκλασάτα στελέχη πρώτης γραμμής, η πλειονότητα των οποίων ωστόσο φέρονται να έχουν δουλέψει παρασκηνιακά για τον Γενικό Γραμματέα της ΔΕΟΚ.
 
Αναφορικά με τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, αυτή διεκδικείται από τους Μαρία Βασιλειάδου, Χρύσο Τουλούπη, Ανδρέα Φιλίππου και Ξένιο Ξενοφώντο, ενώ τις δύο θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν οι Ηλίας Μυριάνθους, Έλενα Λυμπουρή, Λευτέρης Ανδρέου και Έλενα Περικλέους.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Μαρία Θρασυβούλου Χαμπουρή, η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα ολοκληρωθεί ως εξής:
 
*Για την θέση του προέδρου γύρω στις 19:15μ.μ.
*Για την θέση του αναπληρωτή προέδρου και των δύο αντιπροέδρων γύρω στις 20:15μ.μ.
Η ανακήρυξη του προέδρου, του αναπληρωτή προέδρου και των δύο αντιπροέδρων, θα γίνει γύρω στις 20:30 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.
 
Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα λάβει χώρα μεταξύ των ωρών 9.00-13.00, 14.00-18.00, στα εξής εκλογικά κέντρα:
 
*Λευκωσία: Δημοσιογραφική Εστία
*Λεμεσός: Ajax Hotel
*Λάρνακα: Alexander College
*Ελεύθερη Αμμόχωστος: Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας
*Πάφος: Γραφεία ΕΔΕΚ
*Πόλη Χρυσοχούς: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου
*Πύργος και Πηγαίνια: Σύλλογος ΕΔΕΚ Πύργου
*Σολιά-Μαραθάσα: Κέντρο Πανόραμα Ορκόντας
*Βρετανία: Κυπριακή Αδελφότητα (12.00 μ.μ.-3.00 μ.μ.)
*Θεσσαλονίκη: Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος
*Αθήνα: Κυπριακή Εστία

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων