Ανακατεύει την τράπουλα και πάει για εσωτερικές ανακατατάξεις ο Πρόεδρος

Μολονότι η παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για τους γνωστούς οικογενειακούς λόγους δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευρύτερα το Προεδρικό, μιας και είχαν προηγηθεί άλλες τρεις ανάλογες «απόπειρες» από μέρους του κ. Χάσικου οι οποίες ωστόσο προσέκρουσαν στη σθεναρή αντίσταση του Νίκου Αναστασιάδη να τις αποδεχθεί, η οριστική- τώρα- αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα, βάζει δύσκολα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
Ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας πλήρωσης της κενωθείσας στο Υπουργικό Συμβούλιο θέσης, έγκειται στη χρονική συγκυρία κατά την οποία συμβαίνει αυτό, δηλαδή λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές. Ένα  γεγονός, το οποίο εκ των πραγμάτων δένει τα χέρια και μειώνει τις επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας και πρόκειται για θητεία μόλις μερικών μηνών, που πολύ διαφορετικά θα αντιμετωπιζόταν από τους πιθανούς από τον Πρόεδρο προταθέντες, αν προέκυπτε σε διαφορετική χρονική συγκυρία.
 
Τα σενάρια και η ονοματολογία για το άτομο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή επιβεβαίωσης της παραίτησης του Σωκράτη Χάσικου, χωρίς όμως τίποτα αυτή τη στιγμή να θεωρείται δεδομένο. Άλλωστε, και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις πως δεν έχει ακόμη προβεί σε σκέψεις αναφορικά με τον επόμενο Υπουργό Εσωτερικών, εξ’ ου και ζήτησε από τον Σωκράτη Χάσικο να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον ακόμα 15 ημέρες.
 
Αν κάτι πάντως μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές πως δεν θα υπάρξει ευρείας κλίμακας ανασχηματισμός, αλλά και ότι το άτομο που θα κληθεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Εσωτερικών(ή κάποιου άλλου Υπουργείου βάσει συγκεκριμένου σεναρίου), δεν θα προέρχεται από τον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΔΗΣΥ.

Δεν αναμένεται δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιλέξει υπουργοποίηση κάποιου ενεργού κομματικού στελέχους, αλλά για ευνόητους λόγους θα προκρίνει φίλα προσκείμενο προς την Κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ προσωπικότητα, προχωρώντας σε τεχνοκρατικού-παρά πολιτικού- χαρακτήρα διορισμό(σ.σ. στα πρότυπα της υπουργοποίησης Γιώργου Παμπορίδη στο Υπουργείο Υγείας).
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη σεναριολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πολύ έντονα παίζει το ενδεχόμενο εσωτερικών ανακατατάξεων στο Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, το σενάριο που για αρκετούς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι αυτό της μετακίνησης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον ταυτόχρονο τεχνοκρατικού χαρακτήρα διορισμό νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας.  
 
Την ίδια ώρα από την άλλη, κάποιοι βλέπουν τον Υφυπουργό Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη ως τον επόμενο Υπουργό Εσωτερικών...  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μεγάλη απώλεια για την Κυβέρνηση η παραίτηση Χάσικου»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονα φορτισμένος επιβεβαίωσε την παραίτησή του ο Χάσικος (video)
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat