Ν.Ανασταδιαδης:Ο διάλογος για το Κυπριακό δεν επηρεάζει τα κυρίαρχα  δικαιώματα της Κύπρου

Ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στις προεκλογικές σκοπιμότητες του οποιουδήποτε.

Σε γραπτή δήλωση του σε απάντηση σε κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι  ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι καλά γνωστό ότι μόλις το απόγευμα επέστρεψε από το εξωτερικό.

Τα περί νέας Γενεύης, όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα στις εφημερίδες, σημειώνοντας ότι το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει μια ανάλογη εξέλιξη είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απολύτως από την πρόοδο που θα παρουσιαστεί στον εν εξελίξει διάλογο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, επιθυμεί με έμφαση να επαναλάβει πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Περαιτέρω, όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εμπλακεί στις προεκλογικές σκοπιμότητες του οποιουδήποτε.

Την ίδια ώρα, όμως, θέλει να επαναλάβει,  συνεχίζει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ότι δεν θα πάψει με αποφασιστικότητα να διαπραγματεύεται προκειμένου να εξευρεθεί όχι η όποια λύση, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό, βιώσιμο, ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο.

Μια λύση, καταλήγει ο Πρόεδρος, που θα διασφαλίζει και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και μόνον και όχι τους στόχους και τις επιδιώξεις των οποιωνδήποτε τρίτων.
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές