Ομόφωνα Νικόλα επικύρωσε το συνέδριο της ΕΔΕΚ

Με τρεις αποχές και καμία ψήφο εναντίον, το 13ο συνέδριο της ΕΔΕΚ επικύρωσε τη συμφωνία των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύης για στήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η απόφαση περιλαμβάνεται στην Πολιτική Διακήρυξη που επικυρώθηκε από το συνέδριο σε ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
 
Η ΕΔΕΚ εκφράζει ανησυχία για «καταστροφική πορεία που παρατηρείται στο Κυπριακό λόγω των λανθασμένων επιλογών και της κακής τακτικής που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης με τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα» και βάσει αυτών των δεδομένων, όπως αναφέρεται, αποφάσισε να προχωρήσει σε πολιτική και εκλογική συνεργασία με στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης.
 
"Η επιτυχία αυτού του στόχου μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υιοθέτηση κοινού υποψηφίου προέδρου ο οποίος να έχει πιθανότητες επιτυχίας, την ικανότητα να διαχειριστεί  τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Κυπριακό κράτος καθώς και τα εχέγγυα αξιόπιστης τήρησης των όσων θα συμφωνηθούν", αναφέρει η Πολιτική Διακήρυξη.
 
Αμέσως μετά την επικύρωση της υποψηφιότητας του από συνέδριο της ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε δημόσια ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.
 
Δείτε την ανακοίνωση αυτούσια:
 
Ευχαριστώ θερμά το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για τη σημερινή απόφαση του 13ου Συνεδρίου του Κινήματος, με την οποία υποστηρίζει την υποψηφιότητά μου στις Προεδρικές Εκλογές του 2018.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω να εκφράσω στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, φίλο Μαρίνο Σιζόπουλο, για την τιμή που μου έκανε να προτείνει και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά μου ενώπιον του Συνεδρίου, αλλά και σε όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΔΕΚ που επικύρωσαν αυτή την πρόταση.
 
Με την ΕΔΕΚ, μας συνδέουν για δεκαετίες κοινοί αγώνες.
 
Για την δημοκρατία, για την προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, για την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.
 
Από σήμερα, μας ενώνει επίσημα και ένας ακόμα κοινός αγώνας.
 
Ο αγώνας για ανατροπή της αποτυχημένης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, ο αγώνας να διεκδικήσουμε τη σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ο αγώνας να πετύχουμε οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο, ο αγώνας να δώσουμε στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική.
 
Θέλω να διαβεβαιώσω τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές της ΕΔΕΚ ότι αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος.

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον