Το δώρο του Αναστασιάδη στον Ινδό ομόλογό του λίγο πριν αναχωρήσει από την Ινδία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε χθες βράδυ την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Ινδία κατά την οποία είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία και επιχειρηματίες της χώρας.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει νωρίς σήμερα το το πρωί στις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στη σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, και θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο 30 Απριλίου.
 
Στην τελευταία μέρα της παραμονής του στην Ινδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ στον Πρόεδρο της Ινδίας, ενώ του δώρισε και ένα πορτρέτο με τον Μαχάτμα Γκάντι. Σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε νωρίτερα, προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί,  Πρόεδρος της Ινδίας Pranab Mukherjee τόνισε μεταξύ άλλων πως η χώρα του είναι σταθερά προσηλωμένη στο να συνεχίσει να παράσχει αμέριστη στήριξη προς τις συνομιλίες για την Κύπρο με στόχο την εξεύρεση μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης.
 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος και ο ίδιος προσωπικά είναι ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Ινδίας για την αμέριστη στήριξη στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και προς τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού και επανένωση της χώρας και του λαού μέσω μιας συνολικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου.
 
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Ινδία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν αποτελεί μόνο επίδοση τιμής στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών αλλά και ένδειξη βαθύτατου σεβασμού προς τη χώρα και τον λαό της. Απονέμοντας την τιμητική διάκριση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το παράσημο αυτό αποτελεί ένδειξη της βαθιάς εκτίμησης της Κύπρου στο πρόσωπο του Προέδρου της Ινδίας αλλά και του λαού της χώρας για την αλληλεγγύη και πραγματική φιλία τους προς την Κύπρο.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ινδίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η τιμή αποτελεί σύμβολο των μακρόχρονων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 

Δειτε Επισης

Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος, πώς στήθηκε η ενέδρα
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές