Σε δείπνο των επιχειρηματικών συνδέσμων Κύπρου-Ινδίας ο ΠτΔ

 Τα επιχειρηματικά φόρα στη Μουμπάι και στο Νέο Δελχί έχουν ρίξει φως στις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες που η Κύπρος έχει να προσφέρει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι “η αλληλεπίδραση των επιχειρηματικών μας κοινοτήτων εδώ στην Ινδία θα δημιουργήσει νέα παράθυρα ευκαιρίας που θα εμβαθύνουν τους οικονομικούς δεσμούς Κύπρου – Ινδίας”.
 
Προσφωνώντας δείπνο, το οποίο παρέθεσαν προς τιμή του, οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου και Ινδίας, την Πέμπτη το βράδυ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επανέλαβε πως η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας “είναι πραγματικά δεσμευμένη να παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος στη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών που αφορούν την Ινδία και θα σταθεί στο πλάι όλων σας, της επιχειρηματικής κοινότητας, στις προσπάθειές σας για εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών”.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως “η Κύπρος και η Ινδία μοιράζονται ένα βαθύ ιστορικό δεσμό, μια μακροχρόνια φιλία που εδράζεται σε κοινές αξίες όπως το σεβασμό για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και μια βαθιά αντίληψη και σεβασμό της ιστορίας του άλλου”.
 
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στάση αρχών της Ινδίας στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως η χώρα αυτή στάθηκε κατηγορηματικά δίπλα στην Κύπρο “στις προσπάθειές μας για επανένωση της χώρας μας και του λαού της, και στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. "Και για αυτό είμαστε πραγματικά ευγνώμονες", ανέφερε.
 
Εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή σήμερα συμφωνιών στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, της αεροναυτιλίας, της γεωργίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, που ανοίγουν, όπως είπε, το δρόμο για ενίσχυση της συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς.
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ