Με τα πρακτικά συνεδρίας του Π.Γ. απαντά στον Διομήδη ο Σιζόπουλος

 Με τα πρακτικά της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, ημερομηνίας 5 Απριλίου 2017, απάντησε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος στον ανθυποψήφιο του για την προεδρία του κόμματος Διομήδη Διομήδους, όσον αφορά στις επικρίσεις του δεύτερο για τους χειρισμούς του ενόψει προεδρικών εκλογών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δ. Διομήδους: Μη δεσμευτικές για την ΕΔΕΚ οι αποφάσεις Σιζόπουλου αν εκλεγώ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δ. Διομήδους: Ο Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση την προσωπική του ατζέντα

Απορρίπτοντας όλα όσα του καταλογίζει ο κ. Διομήδους, ο Μαρίνος Σιζόπουλος επικαλέστηκε τα πρακτικά της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, σύμφωνα με τα οποία:  
 
«Το Π.Γ. κατά πλειοψηφία ενέκρινε (διαφώνησε μόνο ο Δ. Διομήδους) την εισήγηση του Προέδρου που προνοεί:
 
α. Η ΕΔΕΚ να αναλάβει πρωτοβουλία κινήσεων στις προσπάθειες για συνεργασία προκειμένου να φέρει τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου σε κοινή συνάντηση ώστε να ετοιμαστεί κοινή πολιτική διακήρυξη βούλησης για συνεργασία.
 
β. Καθοριστικά βασικά κριτήρια για την επιλογή του υποψηφίου
 
Για την ΕΔΕΚ μετρήσιμα κριτήρια είναι:
 
*Ο έντιμος πολιτικός βίος
*Ο αξιότιμος δεσμευτικός πολιτικός λόγος και
*Εκλεξιμότητα
 
γ. Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Κινήματος όπως διεξάγει όλες τις απαραίτητες διεργασίες με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου για συνεργασία με κοινό πρόγραμμα και κοινό υποψήφιο».

 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τα όσα με μειοψηφούσα ψήφο του κ. Διομήδους, και με 16 θετικές ψήφους, το Π.Γ. τον είχε εξουσιοδοτήσει να πράξει.
 
«Απόλυτα δημοκρατική διαδικασία σε συνεργασία των συλλογικών οργάνων του κόμματος», ανέφερε, σημειώνοντας πως ως πρόεδρος του κόμματος είναι πρώτος μεταξύ ίσων στην ηγεσία και οι αποφάσεις της ΕΔΕΚ λαμβάνονται με συλλογικότητα και με τρόπο διαφανή.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου έχουν σοβαρές διαφορές σε πολλά θέματα, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτό είναι κάτι που αφορά τα συνεργαζόμενα κόμματα και όχι τους μη συνεργαζόμενους.
 
Ποτέ, όπως υπέδειξε, δεν έχουν αποκρύψει ότι υπάρχουν διαφωνίες, όμως εκτιμούν ότι οι συγκλίσεις στα βασικά ζητήματα είναι μεγαλύτερες από ότι οι αποκλίσεις, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για άλλες.
 
«Ο δικός μας στόχος ως ΕΔΕΚ, πέραν από το γεγονός της στήριξης μιας υποψηφιότητας νίκης με στόχο την αλλαγή της διακυβέρνησης, είναι να εμπλουτίσουμε κυρίως το πρόγραμμα του υποψηφίου Προέδρου στα θέματα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με προτάσεις και θέσεις σοσιαλιστικού χαρακτήρα», κατέληξε.

Η πορεία προς το Συνέδριο 
Κατά τ’ άλλα, η πορεία της ΕΔΕΚ προς το 13ο Τακτικό Συνέδριο συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ στη Λευκωσία στις 19: 30 το βράδυ με την πραγματοποίηση της επίσημης έναρξης και με ομιλία του προέδρου του κόμματος.
 
Κατά τη διάρκεια της τελετής μετά από σχετική απόφαση της αντίστοιχης Επιτροπής, θα απονεμηθεί το βραβείο ΔΩΡΟΥ ΛΟΙΖΟΥ για το 2016 στο Μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του τιμώμενου Μουσικοσυνθέτη.
 
Την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου στις 10:30 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία, θα λάβει χώρα το κύριο μέρος του Συνεδρίου και η έγκριση της Έκθεσης Δράσης, της Οικονομικής Έκθεσης και της πολιτικής εισήγησης. Το Συνέδριο θα κληθεί να εγκρίνει και την υποψηφιότητα του κου Νικόλα Παπαδόπουλου ως κοινού υποψηφίου Πρόεδρου για τις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές.
 
Τέλος, την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη:
 
*Προέδρου
*Αναπληρωτή Προέδρου
*Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου
*35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής
 
Την εκλογική διαδικασία θα επιβλέψει και θα συντονίσει Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα εκλεγεί από το Συνέδριο.
 
Τα μέλη θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν σε όλες τις Επαρχίες.
 
Συγκεκριμένα, για την Επαρχία Λευκωσίας θα λειτουργήσουν τρία κέντρα στη Λευκωσία, στην Περιφέρεια Σολιάς-Μαραθάσας και τον Κάτω Πύργο, ενώ στην
Επαρχία Πάφου δύο κέντρα, στην Πάφο και την Πόλη της Χρυσοχούς
 
Στις υπόλοιπες επαρχίες θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο στην καθεμιά. Τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης Κερύνειας και των κατεχόμενων περιοχών των επαρχιών Λευκωσίας και Αμμοχώστου θα ψηφίσουν στο χώρο διαμονής τους.
 
Τέλος, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο
 
Του Συνεδρίου προηγήθηκαν οι Επαρχιακές Συνδιασκέψεις στις οποίες εξελέγησαν οι νέες Επαρχιακές Επιτροπές 5ετούς θητείας καθώς και 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ως εξής:
 
Λευκωσία           12 μέλη
Λεμεσός              10
Πάφος                  9
Λάρνακα              7
Αμμόχωστος       6
Κερύνεια              6
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων