Προχειρότητα βλέπει ο Οδυσσέας στη λίστα Γεωργιάδη που μιλά για υποκρισία

Για προχειρότητα και σκοπιμότητα κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφορικά με τον ονομαστικό κατάλογο με  τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν κομματικά αξιώματα, τον οποίο επισύναψε ο Υπουργός Οικονομικών σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, με αφορμή το γνωστό θέμα που αφορά λειτουργό του Υπουργείου του.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ με ποίο τρόπο η Ελεγκτική Υπηρεσία θα χειριστεί το συγκεκριμένο κατάλογο, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε αρχικά ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία «παραμένει στη θέση ότι κάθε Υπουργός, και κάθε άλλη αρμόδια αρχή, οφείλει να ενεργεί ώστε να διερευνώνται τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων τους. Αλλιώς», σημείωσε, « θα διαιωνίσουμε το καθεστώς ατιμωρησίας που για χρόνια εξέθρεψε τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Όσον αφορά τον κατάλογο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «την προχειρότητα και σκοπιμότητα του καταλόγου δεν χρειάζεται να τη σχολιάσουμε. Μιλά αφ’ εαυτού», κατά την έκφραση του. Κατά τα άλλα, συνέχισε, «ως Υπηρεσία, αναμένουμε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα».

Για το θέμα των διαδικασιών της απόσπασης, ο Γενικός Ελεγκτής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «ήδη λειτουργός μας έχει μεταβεί στο Υπουργείο Οικονομικών για συλλογή πρόσθετων στοιχείων. Για το θέμα θα ετοιμάσουμε έκθεση την οποία θα αποστείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών για σχόλια και μετά θα απαντήσουμε στην καταγγέλλουσα βουλευτή και θα δημοσιοποιήσουμε την έκθεση μας», κατέληξε.
 

ΥΠΟΙΚ: Η υποκριτική συμπεριφορά για το ζήτημα συνεχίζεται
Η υποκριτική συμπεριφορά σε σχέση με το ζήτημα της συμμετοχής δημοσίων υπαλλήλων σε κομματικές θέσεις συνεχίζεται, αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
 
“Προφανώς για κάποιους ο κατάλογος ήταν ικανοποιητικός όταν περιλάμβανε 1 μόνο άτομο αλλά είναι προβληματικός και ελλιπής τώρα που περιλαμβάνει άλλες 38 περιπτώσεις”, προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.
 
Γεγονός παραμένει, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, “ότι η μαζική συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά κόμματα ήταν διαχρονικά γνωστή στην πολιτεία και γινόταν ανεκτή, έστω και εάν μέχρι το 2015 δεν ήταν σε καμία περίπτωση νόμιμη”.
 
“Η εκ των υστέρων επιλεκτική στοχοποίηση είτε ενός, είτε 39 περιπτώσεων, δεν με βρίσκει σύμφωνο”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι παρ’ όλα αυτά έχει απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα από τον οποίο αναμένει νομική καθοδήγηση.
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα