Μιλούν με Νικόλα, κρατούν ανοικτή την πόρτα και στον Λιλλήκα οι Οικολόγοι

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ξεκινά από σήμερα τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων και εισηγήσεων προς τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, με συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, τη δικαιοσύνη, την τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής το συντομότερο, ίσως από την ερχόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των κρίσιμων αυτών θεμάτων πολιτικής.
 
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή.
 
Ανέφερε ακόμη πως επειδή δόθηκε η εντύπωση ότι η διαδικασία λήψης απόφασης από τα συλλογικά όργανα του Κινήματος θα είναι άμεση, ο ίδιος ξεκαθαρίζει σήμερα δεν έχει καθοριστεί από πριν ο χρόνος που θα κρατήσει αυτή η διαδικασία και πως ακριβώς αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό συμφωνίας.
 
«Έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο, δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί και πιθανόν αυτή η διαδικασία να είναι ανοιχτή και για άλλους υποψηφίους από το χώρο των πέντε κομμάτων» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτόματη και δεν είναι εν λευκώ η διαδικασία που θα διεξαχθεί σε σχέση με την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου και τη διαδικασία στο Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών».
 
Σε ερώτηση αν το Κίνημα συμμερίζεται την εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για το στήσιμο καλπών, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως αυτή ήταν και εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.
 
Σε ερώτηση αν στο παρόν στάδιο υπάρχουν και άλλα ονόματα υποψηφίων πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου για τα οποία θα προβληματιστεί το Κίνημα και με τα οποία θα συζητήσει ή αν αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η επιλογή, ο κ. Περδίκης είπε ότι στο παρόν στάδιο εκ των πραγμάτων υπάρχει μόνο αυτή η επιλογή, καθώς μονάχα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε να συζητήσει με το Κίνημα Οικολόγων τις προϋποθέσεις και τους πολιτικούς όρους μιας συνεργασίας.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του Κινήματος Οικολόγων έχει επί του παρόντος αποκλειστεί και πρόσθεσε πως τέτοια ενδεχόμενα θα συζητηθούν μόνο αν αποτύχει η προσπάθεια σύγκλισης σε πολιτικό πλαίσιο με τον υποψήφιο.
 
Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο το Κίνημα Οικολόγων ενδιαφέρεται να συζητήσει μια υποψηφιότητα του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Περδίκης είπε ότι το ερώτημα δεν είναι αν ενδιαφέρει το Κίνημα Οικολόγων κάτι τέτοιο, αλλά αν ενδιαφέρει τον ίδιο τον κ. Λιλλήκα να μπει σε ένα διάλογο επί προγραμματικών θέσεων με το Κίνημα Οικολόγων.
 
«Αν κρίνω από προηγούμενες συμπεριφορές των Οικολόγων το ερωτηματολόγιο δόθηκε σε προηγούμενες εκλογές σε όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους και δεν βλέπω το λόγο να μην δοθεί και στην περίπτωση αυτή και στον κ. Λιλλήκα αν και εφόσον ζητήσει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας ενόψει των προεδρικών εκλογών», ανέφερε.
 
Ξεκαθάρισε τέλος, πως η απόφαση του Κινήματος είναι η επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, αλλά και ότι το Κίνημα θα συνεχίσει την προσπάθεια για επίτευξη μια κοινής υποψηφιότητας όσο και αν τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει υπερβολικά μετά τη χθεσινή απόφαση των προέδρων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
 

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό