Βολές από ΑΚΕΛ και αποστάσεις Οικολόγων από την τριμερή με Νικόλα

Την παρέμβαση του ΑΚΕΛ στις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κινήματος Αλληλεγγύη για στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου. 
 
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου υποστήριξε πως ενώ το κόμματο αγωνία για το Κυπριακό, άλλοι αγωνιούν για τις προεδρικές εκλογές, ήδη πήραν τις αποφάσεις τους και έχουν υποψήφιο. Υποψήφιο, υπέδειξε, χωρίς πολιτική και προγραμματική βάση.
 
Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε και χαρακτήρισε ως άξια απορίας τα εξής:  
 
*Ποια προγραμματική βάση θα έχουν στο Κυπριακό χωρίς συμφωνία στο πιο βασικό ζήτημα του προβλήματος που είναι η βάση της λύσης;
 
«Οι μεν λένε ότι αποδέχονται τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, οι δε απορρίπτουν τη διζωνική και οι τρίτοι την ομοσπονδία ως τέτοια», σημείωσε.
 
*Πάνω σε ποια βάση ο κ. Παπαδόπουλος, που έμπρακτα έχει αποδείξει ότι είναι θιασώτης των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, συνεργαζόμενος μάλιστα πλήρως και επί μακρόν με το ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, θα συμφωνήσει με το Κίνημα Σοσιαλιστών ΕΔΕΚ που λέει ότι απορρίπτει αυτές τις πολιτικές;
 
«Σημειώνουμε την πρωτοτυπία», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.  
 
«Πρώτα βρήκαν υποψήφιο συνεργαζόμενων κομμάτων και μετά θα κοιτάξουν πώς θα συγκεράσουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις και προσεγγίσεις. Την αξιοπιστία αυτής της συνεργασίας και των όποιων προγραμματικών τους διακηρύξεων ας την κρίνουν οι πολίτες».
 
Οι Οικολόγοι
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών υποδεικνύει πως δεν απορρίπτει τις προτάσεις και την υποψηφιότητα κανενός πριν μπει σε διάλογο μαζί του.
 
«Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ακολουθούμε την ίδια τακτική, όπως και στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές. Σεβόμαστε τις απόψεις και αποφάσεις των πολιτικών ηγετών και των κομμάτων, όμως δεν ακολουθούμε τυφλά τις αποφάσεις άλλων», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι.   
 
«Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά ότι για εμάς προέχει η πολιτική συμφωνία και μετά η εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, ο οποίος, κατά τη δική μας άποψη, πρέπει να έχει την υποστήριξη και των πέντε κομμάτων του Κέντρου.
 
Τα γεγονότα φαίνεται προς το παρόν να απομακρύνουν αυτό το ενδεχόμενο αλλά ακόμα το θέμα του κοινού υποψηφίου δεν μπορεί να θεωρηθεί λήξαν.
 
Θα περιμένουμε τη νομιμοποίηση του κάθε υποψηφίου και ακολούθως θα μπούμε σε διάλογο μαζί του για την επίτευξη προγραμματικής σύγκλισης. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μεν άμεσα, αλλά κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει πότε θα καταλήξει.
 
Τα συλλογικά μας όργανα θα πάρουν την τελική απόφαση και επισημαίνουμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου για μία κοινή υποψηφιότητα».
 

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα