Συνάντηση Αναστασιάδη με επιχειρηματίες του Bollywood στην Ινδία

Συνάντηση με Ινδούς επιχειρηματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, επίσκεψη σε μνημείο θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων και ξενάγηση στην Πύλη της Μουμπάι ήταν στην ατζέντα του Προέδρου Αναστασιάδη την πρώτη μέρα της τετραήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία.
 
Ο ΠτΔ έφτασε το πρωί στη Μουμπάι, επικεφαλής αντιπροσωπείας που απαρτίζουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, είχε συνάντηση με Ινδούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανίας κινηματογράφου.
 
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοέμβρη του 2008 στη Μουμπάι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Taj Mahal.
 
 
Κατά την τρομοκρατική επίθεση δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες ο Κύπριος Ανδρέας Λιβέρας, επιχειρηματίας, ο οποίος επισκεπτόταν την Ινδία και διέμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν επίσης την ίδια μέρα σε άλλα 16 σημεία της πόλης με δεκάδες θύματα. Στο Μνημείο των θυμάτων δεσπόζουν ανάγλυφα τα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατών με πρώτο αυτό του Ανδρέα Λιβέρα.
 
 
Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σημειώνοντας ότι η Κύπρος στέκεται στο πλευρό της Ινδίας στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας και των ειδεχθών ενεργειών των τρομοκρατών κατά της ανθρωπότητας.
 
 
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Πύλη της Μουμπάι, που αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και ξεναγήθηκε στο χώρο. Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Chennamaneni Vidyasagar Rao, Κυβερνήτη της Πολιτείας Μαχαράστρα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μουμπάι.
 
 
Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η προώθηση των σχέσεων Ινδίας-ΕΕ είναι από τους βασικούς στόχους της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Σύμφωνα με το ΓΤΠ , ο ΚΕ δήλωσε πως η επίσκεψη του Προέδρου είναι πολύ σημαντική και αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει, ανάμεσα σε άλλα, το στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών διμερών σχέσεων.
 
 
Ο ΚΕ ανέφερε πως η επίσκεψη αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει τρεις στόχους, με πρώτο την επιβεβαίωση των ισχυρών και υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που, ανάμεσα σε άλλα, μεταφράζεται και στη διαχρονική στήριξη της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε διάφορα διεθνή βήματα. Δεύτερον εξυπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης και περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών, οικονομικών σχέσεων σε τομείς όπως των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, του τουρισμού. Τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη και στόχος της επίσκεψης είναι, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη,  η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Ινδίας με την ΕΕ.
 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια