Θα περιμένει τον Νικόλα ο Λιλλήκας

Τον αναμενόμενο προ πολλού δρόμο πήραν οι εξελίξεις στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει προεδρικών εκλογών, καθότι η περιβόητη πενταμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες επιβεβαίωσε πως αυτό που παιζόταν το τελευταίο διάστημα ήταν απλώς ένα παιχνίδι τακτικής με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.
 
Με συνοπτικές διαδικασίες, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έλαβε το χρίσμα του υποψήφιου και τη στήριξη της ΕΔΕΚ και της Αλληλεγγύης, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως τίποτα απ’ όσα πρότεινε κατά τη χθεσινή συνάντηση δεν θα γίνονταν αποδεκτά, ετοιμάζεται με τη σειρά του να τρέξει στην κούρσα των Προεδρικών επιχειρώντας πρώτα ν’ αποδείξει πως η ευθύνη για την αποτυχία καθολικής συμπόρευσης του ενδιάμεσου χώρου δεν βαραίνει τον ίδιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριμερής ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-Αλληλεγγύης με Νικόλα
 
Είναι στο πλαίσιο αυτό που ο Γιώργος Λιλλήκας, δεν προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟNLINE να βιαστεί να επισημοποιήσει την υποψηφιότητά του διά της σχετικής εξαγγελίας, αλλά θα αναμένει τον Νικόλα Παπαδόπουλο να το πράξει πρώτος και ακολούθως να εξαγγείλει και ο ίδιος.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά τη χθεσινή πενταμερή, προσωπικότητες που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο εξέφρασαν πρόθεση ανάληψης πρωτοβουλίας για μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης φόρμουλας, με τρόπο που να μην μπει πρόωρο τέλος στην προσπάθεια κατάληξης σε ένα κοινό υποψήφιο και από τα πέντε κόμματα. Με στόχο δηλαδή, να ικανοποιηθούν κάποιες εκ των παραμέτρων που έθεσε ο κ. Λιλλήκας όσον αφορά τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου και να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία στον μεταξύ τους διάλογο.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μ’ έμμεση εξαγγελία υποψηφιότητας απάντησε ο Λιλλήκας στην τριμερή
 
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δείχνει να συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες πλέον, μιας και στο ΔΗΚΟ όχι μόνο επισπεύδουν τις διαδικασίες, αλλά είχαν συγκαλέσει μάλιστα πριν από τη χθεσινή πενταμερή συνάντηση, σύνοδο του Εκτελεστικού Γραφείου και εν συνεχεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για μεθαύριο Πέμπτη.
 
Τα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ θα απασχολήσει ασφαλώς το κεφάλαιο προεδρικές εκλογές, αφού θα επισημοποιηθεί ουσιαστικά η υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, ενώ την επίσημη στήριξη της ΕΔΕΚ αναμένεται να λάβει ο Νικόλας Παπαδόπουλος την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο του πολιτικού μέρους του Συνεδρίου των Σοσιαλιστών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δ. Διομήδους: Ο Σιζόπουλος δέσμευσε την ΕΔΕΚ με βάση την προσωπική του ατζέντα 
 
Σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο του Γιώργου Λιλλήκα, οι χθεσινές εξελίξεις δεν αποτέλεσαν κεραυνό εν αιθρία, καθότι όπως έχει προαναφερθεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό γνώριζαν για τις αποφάσεις σε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη.
 
Χθες το απόγευμα, συνήλθε η Γραμματεία της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία ενημερώθηκε από το πρόεδρο του κόμματος για το αποτέλεσμα της πενταμερούς συνάντησης και όχι μόνο. Και μολονότι όλοι όσοι στη Συμμαχία πρόλαβαν ήδη από το προηγούμενο διάστημα να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τους χειρισμούς του προέδρου του κόμματος τους ενόψει προεδρικών εκλογών κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν εμφανίστηκαν οι φυγόκεντρες τάσεις που ίσως αναμένονταν, οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στην πορεία των πραγμάτων θεωρούνται αναπόφευκτοι(σ.σ. τέθηκε από ορισμένους θέμα επανεξέτασης της υποψηφιότητας του προέδρου της Συμμαχίας, με τον ίδιο να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο).
 
Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Λιλλήκα, εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν παράπλευρες απώλειες προς την κατεύθυνση του Νικόλα Παπαδόπουλου, ωστόσο αυτό, όπως υποδεικνύουν με νόημα, δεν θα είναι μονόδρομος. Εμφανίζονται συναφώς πεπεισμένοι, πως απώλειες με κατεύθυνση τον κ. Λιλλήκα θα έχουν και τα κόμματα που στηρίζουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές