Στην Ινδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη Μουμπάι έφθασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, πρώτο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κυβέρνησης, την οποία θα συνοδεύσει μεγάλος αριθμός Κυπρίων επιχειρηματιών. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
 
Ο ΠτΔ αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της πολιτείας Μαχαράστρα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μουμπάι και θα επισκεφθεί το χρηματιστήριο της πόλης. Αναμένεται επίσης να ξεναγηθεί σε κινηματογραφικές εγκαταστάσεις και στούντιο της Μουμπάι, η οποία αποτελεί μεγάλο κέντρο κινηματογραφικής βιομηχανίας της Ινδίας καθώς και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
 
 
Την επομένη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης τον Νοέμβριο του 2008 στη Μουμπάη. Ακολούθως θα παραστεί στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου – Μουμπάι στο οποίο θα είναι ο κύριος ομιλητής.
 
Το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για το Νέο Δελχί, όπου στις 27 Απριλίου το πρωί θα μεταβεί στο χώρο της δολοφονίας του Μαχάτμα Γκάντι, όπου και θα καταθέσει στεφάνι. Ακολούθως θα παραστεί και θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώνουν οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι Κύπρου – Νέου Δελχί.
 
 
Το απόγευμα της 27ης Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα είναι ο κύριος ομιλητής, με θέμα «Η στρατηγική συνεργασία ΕΕ-Ινδίας στον 21ο αιώνα. Η Άποψη της Κύπρου», σε εκδήλωση που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης Observer Research Foundation (ORF). Στις 28 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και ακολούθως θα επισκεφθεί το Μαυσωλείου του Γκάντι, όπου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής θα καταθέσει στεφάνι. Αργότερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Sushma Swaraj και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Narendra Modi.
 
Ακολούθως θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός της χώρας και στη συνέχεια θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Ινδίας Pranab Mukherjee.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες από το Νέο Δελχί νωρίς το πρωί της 29ης Απριλίου.
 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές