Πρώτο και κρίσιμο crash test για ενδιάμεσο χώρο ενόψει Προεδρικών

Το πρώτο και ενδεχομένως καθοριστικό ραντεβού στο πλαίσιο της προσπάθειας τους για κάθοδο στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου μ’ έναν κοινό υποψήφιο έχουν σήμερα οι ηγεσίες των πέντε κόμματων του ενδιάμεσου χώρου.

 
ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, συναντώνται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΕΔΕΚ (η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν τη μια) εισερχόμενοι στα βαθιά και δύσκολα του όλου εγχειρήματός τους, καθότι καλούνται να μπουν στην ονοματολογία και ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά με τις προθέσεις τους.

 
Δεδομένο αποτελεί πως στη θεωρητική διάσταση του όλου ζητήματος και τα πέντε εμπλεκόμενα μέρη έχουν κοινή προσέγγιση, αυτή δηλαδή της «αναγκαιότητας» συνεργασία τους και διεκδίκησης των προεδρικών εκλογών με έναν κοινό υποψήφιο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο καθορισμός των κριτηρίων για την επιλογή του υποψηφίου αυτού καθώς και η επιδιωκόμενη πολιτική διακήρυξη είναι ένα, η κατάληξη ωστόσο στον έναν κοινό υποψήφιο είναι άλλο.  
 
Και αυτό, αφού κοινό μυστικό αποτελεί η προειλημμένη απόφαση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης για υποψηφιότητα και στήριξη Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές, την ίδια ώρα που αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους με τη δική του προαναγγελθείσα υποψηφιότητα εμφανίζεται ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.   
 
Ο κ. Λιλλήκας αναμένεται κατά τη σημερινή πενταμερή συνάντηση να θέσει και επισήμως στο τραπέζι των διαβουλεύσεων την πρότασή του για επιλογή του κοινού υποψήφιου του ενδιάμεσου χώρου μέσω κάλπης. Μια πρόταση ωστόσο, που θεωρείται απίθανο να γίνει αποδεκτή από τους υπόλοιπους.  
 
Πάντως, ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει όπως η σημερινή συνάντηση δεν δώσει επίσημες τελικές αποφάσεις. Όμως, αναμένεται να καταδείξει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα στον ενδιάμεσο χώρο και κατά πόσο θα διατηρηθούν βάσιμες πιθανότητες καθολικής συνεργασίας ή όχι.  
 

Δειτε Επισης

Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»