Υπάρχουν ενέργειες του κ. 'Αιντα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους

«Tο περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, είναι αυτό που και ο ίδιος δημόσια έχει αναφέρει πρόσφατα κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επιστολή του κ. Κοτζιά προς τον γ.γ. του ΟΗΕ για το ρόλο του ειδικού συμβούλου του στο Κυπριακό, Έσπεν 'Αϊντα.
 
«Υπάρχουν συμπεριφορές και ενέργειες από τον κ. 'Αϊντα, που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, που δεν μας ικανοποιούν», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, όπως το 2004 που με δική μας συγκατάθεση δόθηκε στον τότε ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ ένας ενισχυμένος ρόλος». Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού, είπε επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
"Την ίδια στιγμή, όντως υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες που προκύπτουν μέσα από τη στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, ειδικότερα μετά τη Γενεύη με την προώθηση θέσεων που ξεφεύγουν του καθορισμένου πλαισίου, θέσεων που αναιρούν και συναντιλήψεις και συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί", είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, επαναλαμβάνοντας πως "από δικής μας πλευράς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα".
  
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα εφημερίδων ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να υπογράψει την τροποποίηση του Νόμου για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι "ως ορίζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος, η Κυβέρνηση βρίσκονται σε επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα, που είναι ο Νομικός Σύμβουλος της Κυβέρνησης, και θα ληφθούν αποφάσεις εντός του καθορισμένου πλαισίου των 15 ημερών". 
 
Στο μεταξύ, η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, η κατάσταση πραγμάτων όπως διαμορφώνεται, καθώς και οι τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ-Εκδήλωση στο Προεδρικό παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά
Ένεση για τα κατεχόμενα χωριά η χαλάρωση κινήτρων για επανεγκατάσταση-Ικανοποίηση για τα μέτρα της Κυβέρνησης
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία