Άντρος, Καζαμίας, Χρίστου οι επικρατέστεροι για ΑΚΕΛ

Σε ρυθμούς προεδρικών εκλογών εισέρχεται από βδομάδας και επίσημα το ΑΚΕΛ, με το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος να συνεδριάζει προκειμένου να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο και τη στρατηγική που θ’ ακολουθήσει το κόμμα ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
 
Η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου μπορεί ν’ αποτελεί την επίσημη αφετηρία του κόμματος της Αριστεράς στην κούρσα των προεδρικών εκλογών, ωστόσο οι σχετικές διεργασίες στο ΑΚΕΛ βρίσκονται προ πολλού σ’ εξέλιξη, με βασικότερο και ουσιαστικότερο ζητούμενο φυσικά, το όνομα του υποψηφίου που θα υποστηρίξει.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η «Εζεκίας Παπαϊωάννου» προχώρησε στη διενέργεια έρευνας με συγκεκριμένα ονόματα για πιθανούς προς στήριξη από το ΑΚΕΛ υποψήφιους, με σαφή στόχο τη διαμόρφωση μιας πιο αποκρυσταλλωμένης από πλευράς ηγεσίας εικόνας, όσον αφορά τις επιλογές του κόμματος και τα θέλω των ψηφοφόρων του.
 
Στην έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να παρουσιαστεί στην επικείμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, δόθηκαν ως πιθανές επιλογές οι Άντρος Κυπριανού, Σταύρος Μάλας, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Αντρέας Χρίστου, Κίκης Καζαμίας, Γιαννάκης Ομήρου και Γιώργος Λιλλήκας.   
 
Καλά ενημερωμένες πηγές και άριστοι γνώστες του παρασκηνίου στο ΑΚΕΛ, μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE εξέφραζαν την εκτίμηση πως με βάση τα σημερινά δεδομένα, ως επικρατέστεροι για το χρίσμα του υποψήφιου του ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές φαντάζουν οι Άντρος Κυπριανού, Αντρέας Χρίστου και Κίκης Καζαμίας, χωρίς όμως ακόμα να διαγράφεται οριστικά από τη λίστα το όνομα του Γιώργου Λιλλήκα.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο short list του ΑΚΕΛ, αλλά ως «αδιαφιλονίκητο» αουτσάιντερ ο Λιλλήκας 

Δεν απέκλειαν δηλαδή, το ενδεχόμενο σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως τα… κουκιά δεν βγαίνουν, είτε με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος υποψήφιο είτε με οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητας της Αριστεράς ή της ευρύτερης Αριστεράς,  το ΑΚΕΛ να πάρει ζεστά την προοπτική συνεργασίας και στήριξης του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, αν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι τέτοιες που να επιτρέπουν μια τέτοια… υπέρβαση.
 
Όπως είναι γνωστό, το ΑΚΕΛ-με βάση και σχετική συνεδριακή του απόφαση- ιεραρχεί ως πρώτιστο κριτήριο για πιθανές εκλογικές συνεργασίες στις προεδρικές εκλογές το Κυπριακό. Με τον Άντρο Κυπριανού ωστόσο μόλις χθες να αφήνει ανοικτό παράθυρο αναδίπλωσης της στρατηγικής του κόμματος…    
  
«Αυτό που προέχει για μας τούτη τη στιγμή», είπε, «είναι ν’ αξιοποιηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, εάν υπάρχουν, για λύση στο Κυπριακό, και οι προεδρικές εκλογές είναι σε δεύτερη μοίρα». Για να συμπληρώσει όμως με μια αναφορά που μπορεί να τύχει διαφόρων ερμηνειών:  
 
«Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες θα δούμε κι’ εμείς πώς διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας ενόψει των προεδρικών εκλογών».
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην ονοματολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά πιθανούς υποψήφιους για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, βρέθηκαν και διάφορα άλλα ονόματα όπως αυτά των Κύπρου Χρυσοστομίδη, Μάκη Κεραυνού, Αχιλλέα Δημητριάδη, μέχρι και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Ιδιαίτερα έπαιξε επίσης το όνομα του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου, χωρίς όμως κανένας εκ των πιο πάνω(σ.σ. κάποιοι ξεκαθάρισαν και οι ίδιοι δημοσίως πως δεν ενδιαφέρονται), να θεωρείται αυτή τη στιγμή επιλογή.
 
Η συνάντηση με Καρογιάν    
Εξάλλου, τροφή για ποικίλα σχόλια έδωσε μυστική(σ.σ. πλην επιβεβαιωμένη) συνάντηση του τέως πρόεδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν με το ΑΚΕΛ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διερευνητικού περιεχομένου, από πλευράς Καρογιάν, προσέγγισή του προς το ΑΚΕΛ με φόντο τις προεδρικές εκλογές.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η… Μεγάλη Δευτέρα του ενδιάμεσου και η «χαλάστρα» από Αναστασιάδη
 
 

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία