“Η τ/κ πλευρά να έρθει με ρεαλιστικές προτάσεις στο τραπέζι”

Μηνύματα στην τουρκοκυπριακή πλευρά ενόψει και της σημερινής επανέναρξης των ουσιαστικών συνομιλιών, έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέροντας πως ο ίδιος αναμένει την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων για εξεύρεση κοινά αποδεκτών προσεγγίσεων στο Κυπριακό.
 
«Αναμένω από την τ/κ πλευρά, που καθημερινά δήλωνε ότι θέλει το συντομότερο δυνατόν να εξευρεθεί μια συνολική λύση, ότι θα έρθει με ρεαλιστικές προτάσεις», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Ιταλό Πρέσβη Γκίντο Τσερμπόνι. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει «από την πλευρά, που αδικαιολόγητα για δύο μήνες σταμάτησε τις διαδικασίες, ότι θα συμβάλει με θετικό τόπο στο να βρούμε κοινά αποδεκτές προσεγγίσεις στα σημαντικά θέματα που έχουν απομείνει».
 
Ερωτηθείς για την δέσμευση περιοχών στα νοτιοδυτικά της Κύπρου από τη Τουρκία και την κάθοδο του Μπαρμπαρός, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένο μέλος του ΟΗΕ και ισότιμο μέλος της ΕΕ με τα κυριαρχικά δικαιώματα να μην αμφισβητούνται από διεθνείς οργανισμούς.
 
«Οι μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ενέργειας παγκοσμίως», πρόσθεσε, «παρά τις προκλήσεις και τις στερούμενες νομικού υποβάθρου δηλώσεις και θέσεις της τουρκικής πλευράς επέλεξαν και συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου». Ο κ. Νεοφύτου είπε περαιτέρω πως οι προγραμματισμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσουν για την ενέργεια, καθώς, όπως είπε, «το θέμα της ενέργειας δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά το σύνολο της Ευρώπης»

Δειτε Επισης

Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα