Η Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη νέα Επίτροπος Διοικήσεως

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης της νέας Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίας Στυλιανού-Λοττίδη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να λέει ότι έχει δώσει οδηγίες προς τους Υπουργούς να τείνουν ευήκοον ους στις εύλογες παρεμβάσεις της.
 
«Στο πρόσωπό σας η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά βλέπουμε ένα συνεργάτη που θα αποτελεί την πλέον ευαίσθητη κεραία στα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Βλέπουμε τον θεσμό που θα στηρίξει τις αξίες που οφείλει να υπηρετεί η δημόσια διοίκηση που όλοι φιλοδοξούμε να έχουμε και είναι η απαίτηση των πολιτών» είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Ανέφερε ότι προσβλέπει ιδιαίτερα στη συνεργασία της κ. Λοττίδη με όλους τους Υπουργούς, ενώ είπε ότι οι οδηγίες και οι υποδείξεις της θα αποτελούν πάντοτε μέρος των οδηγιών που και με δική του παρότρυνση οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη όσοι ασκούν εκτελεστική εξουσία, ιδίως όταν αφορούν ζητήματα ισονομίας και αποκατάστασης της νομιμότητας και του αισθήματος δικαίου.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η κ. Στυλιανού-Λοττίδη έχει την τύχη να διαδέχεται την Ελίζα Σαββίδου και πριν από αυτή την Ηλιάνα Νικολάου, οι οποίες κατά τη διάρκεια της θητείας τους με τον ζήλο την ευσυνειδησία, την επιστημονική γνώση και την αντικειμενικότητά τους έχουν λαμπρύνει τον θεσμό.
 
Είπε επίσης ότι η απόφαση για διορισμό της λήφθηκε έχοντας υπόψη τις γνώσεις, την εμπειρία, αλλά κυρίως την προσωπικότητα, το ήθος και τις ευαισθησίες που τρέφει προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών έναντι της Πολιτείας, αλλά και της Πολιτείας έναντι των πολιτών.
 
Η κ. Λοττίδη στην αντιφώνησή της ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον διορισμό της, λέγοντας ότι αποτελεί «μια θέση νευραλγικής σημασίας για τον πολίτη, τον διοικούμενο, μα πάνω από όλα για τον άνθρωπο ανεξαρτήτως της καταγωγής, του φύλου, της θρησκείας, των προτιμήσεων, της συνείδησής του». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι θα πράξει ό,τι καλύτερο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, για να φέρε εις πέρας το έργο που της ανατίθεται.

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές