Άντρος: Έχουμε τις ανησυχίες μας για τις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο

Έχουμε τις ανησυχίες μας για τις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν αναχωρήσει  για τη Ρωσία, όπου θα μετάσχει σε διεθνές οικονομικό συνέδριο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν μέχρι στιγμής δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι εξελίξεις δημιουργούν σίγουρα ένα ρευστό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. “Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει κερδίσει το δημοψήφισμα, δεν θεωρώ ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μπορούν να αλλάξουν το γεγονός αυτό, αλλά είναι βέβαιο ότι συνεχώς θα προκύπτουν προβλήματα στην προσπάθεια του Ερντογάν να επιβληθεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας και γι’  αυτό θα επηρεάσει το Κυπριακό και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σε ποιο βαθμό”, δήλωσε.

“Δεν σας κρύβω”, συνέχισε ο Αντρος Κυπριανού, “ότι έχουμε τις ανησυχίες μας για τις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι δύο ηγέτες θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα και θα συνεργαστούν έτσι ώστε αν είναι δυνατόν να υπάρξει δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας”. Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει οπωσδήποτε πολιτική βούληση και εμμονή, βέβαια, στις συμφωνημένες αρχές λύσης του Κυπριακού.

“Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν μέχρι στιγμής δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, αντιθέτως, πρέπει να πω, είμαστε πολύ συγκρατημένοι, πολύ επιφυλακτικοί για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις”, πρόσθεσε.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε  ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το ΑΚΕΛ την προεκλογική προετοιμασία με τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα διαγράψει το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιδιώξει να κινηθεί.

“Αυτό που προέχει για μας τούτη τη στιγμή”, δήλωσε, “είναι να αξιοποιηθούν στο μεγαλύτερο  δυνατό βαθμό όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, εάν υπάρχουν, για λύση στο Κυπριακό  και οι προεδρικές εκλογές είναι σε δεύτερη μοίρα. Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες θα δούμε κι  εμείς πώς διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας ενόψει των προεδρικών εκλογών”.
Σε ότι αφορά το συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχει στη Ρωσία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι πρόκειται για το τρίτο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται από ένα μη κυβερνητικό οργανισμό, μια από τις τρεις διεθνείς οικονομικές  διοργανώσεις που γίνονται στη Ρωσία, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν.

“Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την εκεί παρουσία μας γιατί θα συμμετάσχουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες  από 40 διαφορετικές χώρες των οποίων την άποψη θα θέλαμε να ακούσουμε και να ανταλλάξουμε  απόψεις μαζί τους για τη σύγχρονη οικονομική κατάσταση στον πλανήτη και τις ιδέες που υπάρχουν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση”, κατέληξε.
 
Πηγή; ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα