Ο Τραμπ πιστεύει σε μια δίκαιη λύση για την Κύπρο

Η νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύει σε μια δίκαιη λύση για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, Υπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.
 
Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πεπεισμένος ότι «κάτι θα γίνει» για το Κυπριακό, καθώς οι ΗΠΑ «δεν θα το αφήσουν». Είπε επίσης ότι η ΑΧΕΠΑ βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην Κύπρο ενώ ανέφερε ότι ήρθε η ώρα, η Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι και να υπάρξει κατάληξη στο ζήτημα, καθώς 43 χρόνια είναι αρκετά. «Όλοι μας λέμε αρκετά», ήρθε η ώρα η Τουρκία να λύσει το πρόβλημα, είπε.
 
Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα μέλη της ΑΧΕΠΑ ενημερώθηκαν για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην οικονομία, τα ενεργειακά και τις διμερείς σχέσεις με ΗΠΑ, ενώ προηγήθηκε ξεχωριστή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Φωτίου, όπου ενημερώθηκαν για το θέμα των αγνοουμένων και συζήτησαν και ζητήματα αποδήμων.
 
Αναφερόμενος στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, ο κ. Ζαχαριάδης - με καταγωγή από την κατεχόμενη Βατυλή και πατέρα αγνοούμενο - είπε ότι πρόκειται για μεγάλο ζήτημα, το οποίο δεν θα το αφήσουν και δεν θα το ξεχάσουν, καθώς σ«υνέχεια θα πολεμούμε για αυτό». Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε την ΑΧΕΠΑ, λέγοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγώνων του κυπριακού λαού εδώ και χρόνια. Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το ζήτημα των αγνοουμένων και συζήτησαν «έναν πιο δυναμικό ρόλο της ΑΧΕΠΑ στη προώθηση αυτού του ανθρωπιστικού θέματος, που για 43 χρόνια μένει άλυτο».
 
Όπως είπε ο Προεδρικός Επίτροπος, συμφώνησαν να προχωρήσουν με πρωτοβουλίες και ενέργειες στις ΗΠΑ, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για τους αγνοούμενους, σε συνεργασία με τους απόδημους. Ανέφερε τέλος ότι συζήτησαν και την τριμερή συνεργασία που έχει η Κύπρος με την Ελλάδα και το Ισραήλ για ζητήματα αποδήμων, με τον κ. Φωτίου να λέει ότι η στήριξη και η βοήθεια των αποδήμων σε θέματα διασποράς είναι σημαντική, όπως και σε όλους τους τομείς.

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά