ΠτΔ: Λύση μόνο με ένα καλά οργανωμένο κράτος χωρίς δυσλειτουργίες και ανοικτές πληγές

Τη θέση του πως για να επιτευχθεί μια αποδεκτή από το λαό λύση του Κυπριακού θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες που να επιτρέπουν να ζήσουμε σε ένα καλά οργανωμένο, χωρίς δυσλειτουργίες και ανοικτές πληγές ευρωπαϊκό κράτος, επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο τηλεοπτικό πασχαλινό του μήνυμα και αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η συνέχιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης δεν προσφέρει ούτε και συμβάλλει στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη γεωγραφική θέση της Κύπρου.

Και εξήγησε πως προς ανατροπή των απαράδεκτων δεδομένων και αποκατάσταση του δικαίου η ε/κ πλευρά έχει με αποφασιστικότητα εμπλακεί από τον Μάιο του 2015 σ’ ένα διάλογο με την ελπίδα πως θέτοντας υπεράνω όλων τα συμφέροντα των Κυπρίων πολιτών θα επιτευχθεί μια συνολική, διαρκή, λειτουργική και βιώσιμη λύση που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, τις βασικές αρχές και αξίες, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η μέχρι σήμερα πορεία του διαλόγου απέδωσε συγκλίσεις σε σημαντικά κεφάλαια, αλλά ανέδειξε και διαφορές που άπτονται θεμελιωδών αρχών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, όπως θέματα που αφορούν την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα, αλλά και αξιώσεις προς εξυπηρέτηση τρίτων.

Με την ευκαιρία της Ανάστασης του Κυρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμότερες ευχές αλλά και την ελπίδα πως τον συνεχιζόμενο Γολγοθά της πατρίδας μας θα διαδεχθεί σύντομα ο τερματισμός της απαράδεκτης κατάστασης και η επικράτηση των αρχών του δικαίου και της ειρήνης προς όφελος όλων των νόμιμων κατοίκων της χώρας.

Υπενθύμισε δε πως πριν από τέσσερα χρόνια βιώναμε τον Γολγοθά που προκάλεσε η οικονομική κρίση, υποδεικνύοντας πως «χάριν στις θυσίες του λαού μας, τη συνεργασία Κυβέρνησης – Βουλής και των εκπροσώπων των εργοδοτών και εργαζομένων, κατορθώσαμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο κατάρρευσης, αλλά και να καταγράφουμε σήμερα τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και όχι μόνο».

Σημείωσε ωστόσο πως «πάρα την πρόοδο και τις συνεχείς αναβαθμίσεις, αλλά και τα εύσημα όπως αποτυπώνονται στις εκθέσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Eurogroup και άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς» η Κυβέρνηση δεν επαναπαύεται.

«Και δεν επαναπαυόμαστε γιατί γνωρίζουμε πως μπορεί να σημειώσαμε σημαντικά βήματα μπροστά αλλά πολλά απομένουν και περισσότερα πρέπει να πράξουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης που έπληξαν και πλήττουν τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, τους άνεργους νέους μας και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες μας» υπογράμμισε.

«Προς τον πιο πάνω σκοπό θα συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα στέρεο πλαίσιο βιώσιμης και σταθερής ανάπτυξης» συμπλήρωσε.

Μιας ανάπτυξης, όπως εξήγησε, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για μια σύγχρονη πολιτεία αντάξια της ιστορίας του πολιτισμού και της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

«Με τη συνέχιση της συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ενισχύσουμε όχι μόνο την αξιοπιστία του κράτους αλλά και την περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης» είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Με την ίδια σύνεση θα διαχειριστούμε και το πρόγραμμα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας μας με απώτερο στόχο την επιτυχή εκμετάλλευση προς όφελος του συνόλου των πολιτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακολούθως πως «ζούμε σε μια περιοχή αστάθειας, εμπόλεμων συγκρούσεων, προσφυγικών ροών και μιας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης που μαζί με τα τρομοκρατικά κτυπήματα δημιουργούν ένα ευρύτερο αίσθημα ανασφάλειας», σημειώνοντας ότι η Κύπρος μέσα από μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική έχει επιτύχει στρατηγικές συνεργασίες με όλα τα γειτονικά κράτη και αναγνωρίζεται σήμερα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

«Μιας σταθερότητας που με την επιθυμητή λύση του Κυπριακού θα διευρύνει τις συνεργασίες και θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το ρόλο της Κύπρου αλλά, και τις προοπτικές προκοπής για το σύνολο του κυπριακού λαού» όπως τόνισε.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας εξελίξεις» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να πετύχουμε με επιτυχία την απαλλαγή μας από την κατοχή απαιτείται καθολική ενότητα μακριά από διχαστικές αναφορές και ρητορικές μίσους».

Κλείνοντας το μήνυμα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την ευχή για καλό Πάσχα, προσβλέποντας στην Ανάσταση που θα φέρει τη Λευτεριά και την ευημερία στην πατρίδα μας.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ