Κυπριακό και διεθνή επικαιρότητα συζήτησε ο ΠτΒ με αντιπροσωπεία Ρώσων Βουλευτών

Με τα μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Άνω Βουλή) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Andrey Klimov, Vladimir Lukin (Αναπληρωτές Πρόεδροι της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων) και Alexander Vaynberg (Μέλος της Επιτροπής για την Επιστήμη, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό) συναντήθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, τονίζοντας τη διαρκή απειλή της ισχυρότερης γείτονος και τις πάγια αδιάλλακτες θέσεις της.
 Σε ανακοινωθέν της Βουλής αναφέρεται ότι η αποστολή βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ρωσικής πολιτιστικής πρωτοβουλίας του τρίτου «Πανευρωπαϊκού Φεστιβαλικού Μαραθωνίου», που φέτος εντάχθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017. Την αποστολή συνόδευε στη συνάντηση ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Stanislav Osadchiy.
 Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τους στενούς δεσμούς που συνδέουν Κύπρο και Ρωσία, σημειώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Βουλής να ενισχύσει περαιτέρω τη διακοινοβουλευτική συνεργασία και τις ανταλλαγές με τη φίλη χώρα.

Μιλώντας εκ μέρους της αντιπροσωπείας, κ. Klimov επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών και στήριξη της Ρωσίας όσον αφορά το Κυπριακό. Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στην πρωτοβουλία του πολιτιστικού μαραθωνίου, που, όπως τόνισε, μέσα από τις ποικίλες δράσεις του, στοχεύει να συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κατανόησης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολούθως, ο κ. Συλλούρης και τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν εκτενώς ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα