"Πρώτιστο και κύριό μου μέλημα, μια λύση που να προστατεύει την ε/κ κοινότητα"

Πρώτιστο και κύριο μέλημα τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είναι η επίτευξη μιας λύσης που να προστατεύει και αυτό που εκπροσωπώ στις συνομιλίες: την ελληνοκυπριακή κοινότητα και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την προοπτική και το μέλλον και όχι να θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της.
 
Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι επισκεπτόμενος το στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς «Στέλιου Μαυρομμάτη», στο Σταυροβούνι, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε “μέσα από τον διάλογο να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να έρθει εκείνη η ώρα που πραγματικά θα γιορτάσουμε και την Ανάσταση της πατρίδας μας διότι πάντα προηγείται της Ανάστασης ο Γολγοθάς”.
 
Πρόσθεσε ότι «αυτή την περίοδο είμαστε σε ένα διάλογο που έχει στόχο να πετύχουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον κατοχικό στρατό, την επανένωση, τη δημιουργία συνθηκών γενικότερα που να διασφαλίζουν προοπτική και μέλλον σε όλους όσοι αποτελούν τους κατοίκους αυτής της χώρας».
 
Έσπεν Μπαρθ Έιντε: Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ των ηγετών  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να καθησυχάσει, όπως είπε, όλους, τόνισε “ότι πρώτιστο και κύριο μέλημα είναι, πέραν βεβαίως από την επίτευξη μιας λύσης που να ικανοποιεί τις ανησυχίες όλων όσων κατοικούν, ιδιαίτερα όμως είναι η επίτευξη μιας λύσης που να προστατεύει και αυτό που εκπροσωπώ στις συνομιλίες: την ελληνοκυπριακή κοινότητα”. Να διασφαλίζει, συνέχισε, “την προοπτική και το μέλλον και όχι να θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της”. Είπε ότι “εμείς σεβόμαστε την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά αντίστοιχα θέλουμε εκείνη να σεβαστεί τις δικές μας έγνοιες και ανησυχίες”.
 
Μιλώντας στους οπλίτες και αξιωματικούς, ο Πρόεδρος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «νιώθω περήφανος πραγματικά για την άρτια εκπαίδευση, την ετοιμότητα για αποστολή, την τόλμη των καταδρομέων μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε περήφανος “όταν ανάλογες μέρες έχω την ευκαιρία να δω από κοντά εκείνους που μου δίδουν δύναμη στις διαπραγματεύσεις, εκείνους που αποτελούν την πραγματική αποτρεπτική δύναμη και δημιουργούν τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε μέσα από καλύτερες συνθήκες να μπορεί να διαπραγματεύεται κανένας αφού εδώ και 43 χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται υπό ημικατοχή”.
 
Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι “μέσα στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να έχετε ό,τι πιο σύγχρονο και ό,τι καλύτερο, προκειμένου να είστε ακόμη πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ω μη γένοιτο την οποιαδήποτε επιβουλή”. Τον Πρόεδρος τη Δημοκρατίας συνόδευε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.
 
«Επικαλούνται ΜΟΕ, αλλά παίρνουν μέτρα που προκαλούν τα αισθήματα των Ε/κ»  

Δειτε Επισης

Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία