Τηλεφωνικές συνομιλίες ΠτΔ με 'Ειντε και Ντάνκαν ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε και τον Βρετανό Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Σερ `Αλαν Ντάνκαν είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ολοκλήρωση στη Μαδρίτη της Συνόδου των εφτά νοτίων χωρών της ΕΕ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε τηλεφωνικώς με τον κ. `Ειντε με την ευκαιρία της επανέναρξης αύριο Τρίτη των συνομιλιών για το Κυπριακό, και συγκεκριμένα σε σχέση με την αυριανή συνάντηση των δυο ηγετών και το τί αναμένεται από αυτήν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η συνάντηση θα είναι κατά κύριο λόγο διαδικαστικής φύσεως και πως θα γίνει συζήτηση για το δρόμο που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος, δηλαδή για τα περαιτέρω βήματα, σε ότι αφορά τη διαδικασία.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό Υφυπουργό Σερ `Αλαν Ντάνκαν με την ευκαιρία της επανέναρξης αύριο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Ντάνκαν επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να του εκφράσει τη στήριξη της Βρετανίας στη διαδικασία.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα