Καταγγέλλουν το ΑΚΕΛ στον ΓΕ για ρητορική μίσους Αλληλεγγύη και ΕΛΑΜ

Την πρόθεση τους να καταγγείλουν το ΑΚΕΛ στον Γενικό Εισαγγελέα για ρητορική μίσους εξέφρασαν σήμερα τα κόμματα της Αλληλεγγύης και του ΕΛΑΜ, μετά τα παρατράγουδα που εκτυλίχθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη δήλωσε σήμερα πως το κόμμα της  θα αποστείλει αύριο ή μεθαύριο επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη “για τη ρητορική μίσους που αναπτύσσεται από μέρους του ΑΚΕΛ, για τη ρητορική ρατσισμού που αναπτύσσεται από μέρους του ΑΚΕΛ, για τη ρητορική εναντίον όλων όσων Κυπρίων επιθυμούν να εξακολουθήσουν να είναι `Έλληνες”, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος Ελένη Θεοχάρους.
 
Η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως “δεν μπορεί να συναριθμεί ο (ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ) κ. Κυπριανού με τους φασίστες όλους τους `Έλληνες οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ελληνική ταυτότητά τους και να είναι υπερήφανοι για τον ελληνικό πολιτισμό τους”.
 

“Αυτό πρέπει να σταματήσει, τα λάθη τα οποία έχει διαπράξει το κόμμα του είναι αναρίθμητα και για αυτό το λόγο νομίζουμε ότι δεν μπορεί καμία τοποθέτησή του να παραμένει αναπάντητη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλες τις μάχες, και νομικές μάχες και πολιτικές μάχες, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την ελληνικότητα αυτού του τόπου”, είπε η κ. Θεοχάρους.
 
Πρόσθεσε πως “ο κ. Κυπριανού δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας προσβάλλει με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί καθημερινά να ενσπείρει το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στον κυπριακό λαό”.
 
“Είναι άλλο ζήτημα να επιδιώκει κάποιος μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος και άλλο να προσπαθεί να καταρρακώσει την υπερηφάνεια του κάθε `Έλληνα πολίτη, που είτε ο ίδιος, είτε οι πρόγονοί του, είτε οι πατεράδες του, είτε οι παππούδες του, έθεσαν σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την ελευθερία αυτού του τόπου”, κατέληξε η κ. Θεοχάρους.
 
Από την πλευρά του το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση του σημειώνει πως  θα αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία θα καταγγέλλει τη ρητορική μίσους και φανατισμού που εκφράζεται από το ΑΚΕΛ, καθώς επίσης και τις ύβρεις που εκστόμισαν οι Βουλευτές του.
«Ως Κίνημα δεν θα αποδεχθούμε την παραποίηση γεγονότων, ούτε την στοχοποίηση κυρίως όμως δεν θα ανεχθούμε την φίμωση που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν,» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Καταλήγοντας το ΕΛΑΜ στην ανακοίνωση του τονίζει πως  «ησυνεχιζόμενη ραγδαία άνοδος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ενοχλεί αρκετούς που δεν θέλουν να υπάρχει αντίθετη άποψη. Μετά λύπης θα τους ενημερώσουμε ότι σε μια Δημοκρατία η πολυφωνία είναι εκ των ων ουκ άνευ, γι’ αυτό θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα μας και την λαϊκή εντολή που λάβαμε από τις 13 χιλιάδες και πλέον ψηφοφόρους».

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών