Στο short list του ΑΚΕΛ, αλλά ως «αδιαφιλονίκητο» αουτσάιντερ ο Λιλλήκας

Αφορμή για ποικίλα σχόλια και συνειρμούς έδωσε η χθεσινή παρουσία του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, που όπως κάθε χρόνο πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ.
 
Τα σχόλια και οι συνειρμοί αυτοί έχουν ασφαλώς να κάνουν με τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα με τη σεναριολογία γύρω από το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας Λιλλήκα από το ΑΚΕΛ.
 
Ερωτηθείς χθες αναφορικά με την παρουσία του πρόεδρου της Συμμαχίας Πολιτών στις εκδηλώσεις, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ  Άντρος Κυπριανού αρκέστηκε να υποδείξει πως παλιά ο κ. Λιλλήκας ήταν μόνιμα σε αυτές τις εκδηλώσεις. «Τώρα», σημείωσε, «πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Δεν πρέπει να ρωτάτε εμένα».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι δηλαδή δεν είναι πρώτη φορά που ο Γιώργος Λιλλήκας παρευρίσκεται στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και πως δεν πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε διασύνδεση με τις προεδρικές εκλογές, είναι και η εκδοχή που δίνεται από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών.
 
Στη Συμμαχία Πολιτών, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η πληροφόρηση που έχουν είναι πως το όνομα του Γιώργου Λιλλήκα εξακολουθεί να βρίσκεται στην short list του ΑΚΕΛ με τους πιθανούς προς στήριξη υποψήφιους από το κόμμα, ωστόσο η εκτίμησή τους στη Συμμαχία είναι πως τελικά το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές με δικό του υποψήφιο. Κάτι που όπως ξεκαθαρίζουν από πλευράς Συμμαχίας, σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπει και δεν αποτελεί επ’ ουδενί λόγο τροχοπέδι στην ήδη δρομολογούμενη υποψηφιότητα του προέδρου του Κινήματος.
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE για τις προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Λιλλήκας προκρίνεται από ένα 8% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ ως ο υποψήφιος που θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα τους στις προεδρικές εκλογές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο οι μισοί ΑΚΕΛικοί θέλουν Άντρο, δεν τους τραβά καθόλου ο Λιλλήκας
 
Κατά τ’ άλλα, με τις διεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών θα ασχοληθεί σε απογευματινή της συνεδρία η Πολιτική Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών, κατά την οποία ο Γιώργος Λιλλήκας θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τις ζυμώσεις στον ενδιάμεσο χώρο, προκειμένου τα πέντε κόμματα που τον αποτελούν να πορευθούν στις προεδρικές εκλογές με κοινό υποψήφιο.
 
Υπενθυμίζεται πως μ’ επιστολές του προς τους ηγέτες των τεσσάρων άλλων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ο Γιώργος Λιλλήκας ζητούσε κοινή συνάντηση των πέντε κομμάτων με αντικείμενο συζήτησης την προσπάθεια κατάληξης σε κοινό υποψήφιο, προτείνοντας όπως η επιλογή αυτή γίνει διά ψηφοφορίας με δικαίωμα ψήφου σε όλους όσοι πολίτες θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία (σ.σ. όχι μόνο για τα μέλη των πέντε κομμάτων).
 
Ωστόσο, «χλιαρή» υπήρξε η απάντηση από πλευράς ΔΗΚΟ όσον αφορά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κοινής συνάντησης, ενώ η πρόταση Λιλλήκα για στήσιμο καλπών προς επιλογή του κοινού υποψήφιου του ενδιάμεσου χώρου δεν φαίνεται να συγκεντρώνει καμία πιθανότητα αποδοχής.
 
Με τα δεδομένα όπως αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται, στη Συμμαχία Πολιτών εκτιμούν πως οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές με τέσσερις βασικούς υποψήφιους. Τους Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιώργο Λιλλήκα και εκείνον που θα υποστηρίξει τελικά το ΑΚΕΛ.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου