Μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης προς Αναστασιάδη

Πρόβλημα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του γύρω από τον υποψήφιο που θεωρείται δεδομένο πως θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει στην παρούσα χρονική στιγμή το Κίνημα Αλληλεγγύη.  
 
Όπως είναι γνωστό, το κόμμα της Ελένης Θεοχάρους βρίσκεται ενόψει προεδρικών εκλογών σε δομημένο διάλογο με το ΔΗΚΟ, και αυτό που απομένει είναι η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου, προκειμένου η Αλληλεγγύη να συμπαραταχθεί και επισήμως με την υποψηφιότητά του.
 
Ωστόσο, όπως προκύπτει από την μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE για τις Προεδρικές, η Αλληλεγγύη δείχνει να έχει μεγάλες διαρροές προς μια πιθανή υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
 
Συγκεκριμένα, σε έναν πρώτο γύρο με υποψήφιους τους Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο και Γιώργο Λιλλήκα, τρεις στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης(σ.σ. 32%), ψηφίζουν Νίκο Αναστασιάδη έναντι επίσης τριών στους δέκα(σ.σ. 30%) που ψηφίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης(σ.σ. σε ποσοστό 32%) ψηφίζουν Νίκο Αναστασιάδη και στο σενάριο πρώτου γύρου με υποψήφιους τους Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο, Γιώργο Λιλλήκα και Άντρο Κυπριανού. Στο σενάριο αυτό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επιλέγεται από το 30%(σ.σ. τρεις στους δέκα), ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης.
 
Διαφορετική είναι η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης στο σενάριο πρώτου γύρου με υποψήφιους τους Νίκο Αναστασιάδη, Νικόλα Παπαδόπουλο και Άντρο Κυπριανού.
 
Στο σενάριο αυτό, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης, σε ποσοστό 46%, ψηφίζει Νικόλα Παπαδόπουλο έναντι 31% που ψηφίζει Νίκο Αναστασιάδη.
 
Το γεγονός αυτό  φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης, που σ’ έναν πρώτο γύρο με την παρουσία του και του Γιώργου Λιλλήκα δίνουν την ψήφο τους στον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, χωρίς τον κ. Λιλλήκα υποψήφιο, επιλέγουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο.  
 
Παρ’ όλα αυτά, σε έναν πιθανόν δεύτερο γύρο με ανθυποψήφιους τους Νίκο Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλο, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης- και παρόλο που επισήμως το κόμμα τους αναμένεται να στηρίξει όπως και στον πρώτο γύρο τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ-, στρέφεται προς την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Τον Νίκο Αναστασιάδη στο σενάριο αυτό ψηφίζει το 54% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με ένα 38% των υποστηρικτών του Κινήματος, που ψηφίζει τον Νικόλα Παπαδόπουλο.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ υπό προϋποθέσεις την δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »