Χριστόφιας: Πάτησαν την πεπονόφλουδα του ΕΛΑΜ και τώρα διορθώνουν το λάθος

Σήμερα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός με την πρόταση νόμου που κατέθεσε, προσπάθησε να προβεί σε διόρθωση του τραγικού λάθους στο οποίο υπέπεσε με την αποχή την οποία τήρησε σε σχέση με τα θέματα του εορτασμού στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.  
 
Η πεπονόφλουδα, αναφέρει ο κ. Χριστόφιας, “την οποία έριξε το φασιστικό ΕΛΑΜ και πάνω στην οποία πάτησε ολόκληρος ο καλούμενος ενδιάμεσος χώρος, αλλά και ο ΔΗΣΥ, έδωσε αφορμή τόσο στην Τουρκία, όσο και στον κ. Ακκιντζί να προβούν σε μια εντελώς αδικαιολόγητη συμπεριφορά και διακοπή των συνομιλιών”.  
 
Δεν αρκεί να επικαλούμαστε τα ατοπήματα του κ. Ακκιντζί, αλλά και τη συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα, συνεχίζει η ανακοίνωση, και προσθέτει πως “πρέπει στη συμπεριφορά μας να έχουμε πάντοτε υπόψη τα γεγονότα τα οποία επισυνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία εξήντα τόσα χρόνια και τις συμπεριφορές των σοβινιστικών δυνάμεων και των δύο κοινοτήτων, οι οποίες διαχρονικά έχυσαν και χύνουν ακόμα νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού, στην προσπάθεια του να διχοτομήσει και να ελέγξει την Κυπριακή Δημοκρατία”.  
 
“Οι ασχημονίες των φασιστών του ΕΛΑΜ έξω από το Κοινοβούλιο υπογραμμίζουν την ανάγκη τόσο για το ΑΚΕΛ, όσο και για τον κάθε δημοκρατικό προοδευτικό Ελληνοκύπριο ή Τουρκοκύπριο να συσπειρωθούν, για να αντιμετωπιστεί το μίασμα του φασισμού που σηκώνει κεφάλι”, τονίζει στην ανακοίνωση ο τέως ΠτΔ.  
 
“Μας καλούν από τον τάφο τους ο Καβάζογλου και ο Μισιαούλης, ο Μισιαούλης του ’74 και όλοι οι ήρωες της αντίστασης, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι πεσόντες, θύματα της Τ.Μ.Τ, να κινητοποιηθούμε στο έπακρο, για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό και να αποτρέψουμε την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας”, προσθέτει.  
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε τέλος τον κόσμο “να δώσει μαζικά το παρών του στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους Καβάζογλου – Μισιαούλη την Κυριακή 9 Απριλίου, ως στεντόρεια απάντηση στους φασίστες που σηκώνουν ξανά κεφάλι, αλλά και σε εκείνους που τους ανέχονται και τους στρώνουν διαχρονικά το χαλί με επίφαση έναν ψευδοπατριωτισμό”.  

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον