Λύπη Κυβέρνησης για τα ρεζιλίκια στη Βουλή, ικανοποίηση Ακιντζί για την απόφαση

Λύπη εξέφρασε η Κυβέρνηση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή, δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, και ζήτησε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών.
 
«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία, αλλά και τη βαθιά μας λύπη για τα όσα έχουν διαδραματιστεί σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της λήψης μιας απόφασης που ουδόλως επηρεάζει τα ιστορικά γεγονότα, όπως διδάσκονται και τιμούνται με λαμπρότητα στα σχολεία και από τον Κυπριακό Ελληνισμό» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του.
 
Στις 11 Απριλίου, αναφέρει, επαναρχίζουν κρίσιμες συνομιλίες που θα καθορίσουν το μέλλον της υπό εξέλιξη διαδικασίας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, και σημειώνει ότι «αυτή την ώρα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, έτσι ώστε μέσα σε ένα νηφάλιο πολιτικό κλίμα να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για εξεύρεση μιας βιώσιμης, λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα την απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα».
 
«Σε αυτό που η προσοχή όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα», συνεχίζει, «είναι, μέσα από την ενότητα, να επιτευχθούν οι στόχοι μας που δεν είναι άλλοι από μια λύση που να διασφαλίζει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων».
 
Ικανοποίηση Ακιντζί
Την ίδια ώρα, ικανοποίηση «για το βήμα που έγινε προς την κατεύθυνση διόρθωσης του λάθους από τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βουλή, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, παρά την ιδεολογική τους διαφορά», εκφράζει ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι με την απόφαση της Βουλής και την αντίληψη ότι το ενωτικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ανάμεσα στα γεγονότα για τα οποία θα γίνεται αναφορά στα σχολεία, «πλέον πρέπει να δούμε μπροστά. Χτίζοντας το μέλλον, υπάρχει ανάγκη όχι για έννοιες όπως Ενωσις, Τακσίμ, προσάρτηση αλλά για κουλτούρα συνεργασίας και ανεκτικότητας».
 
«Στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε μια νέα αρχή και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή όπου θα επικρατήσουν συνθήκες μόνιμης ειρήνης. Δεν έμεινε πολύς χρόνος, πραγματικά είμαστε σε ένα σταυροδρόμι», πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης. «Εύχομαι και ελπίζω όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα ενεργήσουν συναισθανόμενες αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
«Ποιος θα διώξει τους εγκληματίες, αυτός που ήταν απέναντι από την κ. Αντριάνα;»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»
Παρουσίασε το όραμα του για την Αντιδημαρχία Λευκωσίας ο Χρ. Ιωσήφ
Χρηματική εισφορά για στήριξη της Ανόρθωσης προσέφερε ο Βασίλης Μαύρου