Ταχσίν Ερτουγρούλογλου: Δεν θα ακυρωθεί η απόφαση από τη Βουλή

Δεν μπορεί να πει ότι θα επαναρχίσουν σίγουρα οι συνομιλίες για το Κυπριακό στις 11 Απριλίου, κρίνοντας από τις δηλώσεις, είπε ο “υπουργός εξωτερικών” των κατεχομένων Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, που εικάζει ότι η Βουλή δεν θα ακυρώσει την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Μπορεί να δοθεί η αρμοδιότητα στον Υπουργό Παιδείας, ωστόσο δεν πιστεύει ότι η εν λόγω απόφαση θα ακυρωθεί, πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα “παιχνίδι” για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Στόχος της ε/κ πλευράς, είπε, να “φυλακίσουν το μέλλον του τ/κ λαού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να τους καταπλακώσει με την απομόνωση και να κατηγορεί την Τουρκία”.

Υπενθύμισε δε την δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι η μειοψηφία δεν μπορεί να εξισωθεί με την πλειοψηφία, η οποία “δεν πρέπει να μας διαφεύγει”, και ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά πλέον θέλουμε μια διαδικασία που θα μπορεί να είναι επιτυχής, ανέφερε ο κ. Ερτουγρούλογλου, κάνοντας λόγο για χρόνο που κλέβουν από τους Τ/κ. “Δεν θα επιτρέψουμε να μας χαραμίσουν περαιτέρω χρόνο”, είπε.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος ΤΜΤ υποστηρίζει ότι χωρίς να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, ο Μουσταφά Ακιντζί δεν πρέπει να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις.

Ο λόγος που δεν υπάρχει αποτέλεσμα στις εδώ και 49 χρόνια συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού είναι επειδή οι Ε/κ επιμένουν στο θέμα “Ένωσις”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει αποδεχθεί ως ίσο τον τ/κ “λαό” αλλά βλέπει τους Τ/κ ως μειονότητα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων