Γκάμπριελ :Πλήρης υποστήριξη Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις για Κυπριακό

Η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως και ολόψυχα τη διαπραγματευτική διαδικασία για την Κύπρο, γιατί η επανένωση θα είναι μια τεράστια επιτυχία για όλους τους εμπλεκόμενους και για την Ευρώπη στο σύνολό της, ανέφερε σε δήλωσή του ο ΥΠΕΞ της χώρας Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είχε σήμερα συνομιλίες στο Βερολίνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο ΄Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. `Ειντε έγραψε: “Στο Βερολίνο επισκεπτόμενος τον Υπουργό Εξωτερικών Σίγκμπαρ Γκάμπριελ σε μια κρίσιμη στιγμή για τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η ισχυρή στήριξη της Γερμανίας εκτιμάται ιδιαίτερα”.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε πως “από το 2015, οι δυο πλευρές (στην Κύπρο) έχουν εργαστεί άοκνα με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών για να επανενώσουν την Κύπρο. Η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως και ολόψυχα αυτή τη διαπραγματευτική διαδικασία, γιατί η επανένωση θα είναι μια τεράστια επιτυχία για όλους τους εμπλεκόμενους και για την Ευρώπη στο σύνολό της”, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει περισσότερο από όσο ποτέ πριν “οφείλεται κατά ένα όχι μικρό μέρος στη δέσμευση που επιδεικνύεται από τον `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε και στις επίμονες προσπάθειές του”.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ χαιρέτισε την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για επανέναρξη των συνομιλιών, σημειώνοντας πως “πολλά εμπόδια έχουν ήδη απομακρυνθεί, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων”.

Πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να κάνουν τώρα είναι να διατηρήσουν και να συνεχίσουν να εργάζονται “με κουράγιο και βούληση για συμβιβασμό στην τελική ευθεία προς μια συμφωνία αποδεκτή από όλες τις πλευρές”.

“Εύχομαι ειλικρινά στον `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ακιντζί κάθε επιτυχία”, κατέληξε ο κ. Γκάμπριελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο κ. `Ειντε θα συνεχίσει και αύριο τις συναντήσεις του στο Βερολίνο με αξιωματούχους του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και θα επιστρέψει στην Κύπρο τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»