Θρίλερ υπό προϋποθέσεις την δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών

Εκλογές θρίλερ την δεύτερη Κυριακή προμηνύονται σε περίπτωση που αντίπαλοι είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

 
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται μέσα από τα σχετικά ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE για τις προεδρικές εκλογές, βάσει των οποίων ο Νίκος Αναστασιάδης επικρατεί των πιθανών ανθυποψηφίων του σε όλα τα ενδεχόμενα σενάρια. Ωστόσο, σε περίπτωση μονομαχίας του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, οι διαφορές είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις και η μάχη κατάληψης της Προεδρίας της Δημοκρατίας μοιάζει ανοικτή για όλα τα ενδεχόμενα.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούρσα για δύο άλογα και ντέρμπι Αναστασιάδη-Νικόλα οι Προεδρικές 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο οι μισοί ΑΚΕΛικοί θέλουν Άντρο, δεν τους τραβά καθόλου ο Λιλλήκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίζουν Νικόλα ως καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Αναστασιάδη το χάος για υποψήφιο του ΔΗΣΥ   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπερισχύουν στον πρώτο γύρο Αναστασιάδης-Νικόλας

Σενάριο 1

 
Εύκολη υπόθεση για τον Νίκο Αναστασιάδη θα ήταν η επανεκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ανθυποψήφιος του στην δεύτερη Κυριακή θα ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 53%, ενώ ο Άντρος Κυπριανού περιορίζεται στο 24%.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης
Με αντίπαλο στον δεύτερο γύρο τον Άντρο Κυπριανού, ο Νίκος Αναστασιάδης συσπειρώνει γύρω από την υποψηφιότητά του εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ, καθώς και σχεδόν οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης. Τον κ. Αναστασιάδη ψηφίζουν οι μισοί ΔΗΚΟϊκοί(σ.σ. σε ποσοστό 51%), ενώ προς την δική του υποψηφιότητα στρέφονται τρεις στους δέκα ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ και δύο στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών. Εξασφαλίζει επίσης ένα 11% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.
 
Ο Άντρος Κυπριανού
Από την άλλη, ο Άντρος Κυπριανού συσπειρώνει γύρω από την υποψηφιότητά του το 85% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ,  αντλώντας παράλληλα ένα 24% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, 23% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών, 18% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ και 4% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ.
 
Ο κανένας
Στο σενάριο αυτό, το κόμμα με τους περισσότερους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους είναι η Συμμαχία Πολιτών. Το ποσοστό τους ανέρχεται στο 53%. Ανάλογη πρόθεση εκφράζει και το 47% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, καθώς και δύο στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης. 
 
Σενάριο 2


Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο προδιαγράφεται σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι οι Νίκος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προηγείται του προέδρου του ΔΗΚΟ με μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που καταδεικνύει πως τα πάντα θα κριθούν εξαιρετικά οριακά και πολύ πιθανόν στις λεπτομέρειες.
 
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 44% έναντι 41% του Νικόλα Παπαδόπουλου, την ώρα που και οι δύο καλούνται να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους και να πείσουν για να λάβουν τη ψήφο τους, ένα 14% των ψηφοφόρων που σήμερα δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν κανέναν.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης
Με αντίπαλο τον Νικόλα Παπαδόπουλο στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Αναστασιάδης συσπειρώνει το 85% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι επιλέγεται από μια εξαιρετικά μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων(σ.σ. δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κόμμα αναμένεται να στηρίξει επίσημα τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ), του Κινήματος Αλληλεγγύη(σ.σ. σε ποσοστό 54%). Τον Νίκο Αναστασιάδη αντί τον πρόεδρο του κόμματός τους ψηφίζει και ένας στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, ένας στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών, αλλά και το 25% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.     
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Από την άλλη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος με αντίπαλο τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ σε ποσοστό 85%, ενώ ψηφίζεται επίσης από οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης. Προς την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στρέφεται και μεγάλη μερίδα του ΑΚΕΛ, καθώς επιλέγεται από ένα 46% των ψηφοφόρων του, ενώ εξασφαλίζει και τη ψήφο ενός στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ.  
 
Ο κανένας
Στο σενάριο αυτό, το κόμμα με τους περισσότερους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους είναι το ΑΚΕΛ. Το ποσοστό τους ανέρχεται στο 29%. Ανάλογη πρόθεση εκφράζει και το 27% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών, το 16% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών, καθώς και ένα 8% του Κινήματος Αλληλεγγύη.  
 
Σενάριο 3


Άνετη θα ήταν η επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αν αντίπαλος του θα ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας, καθότι σε ένα τέτοιο σενάριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξασφαλίζει 52% έναντι 35% του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης  
Ο Νίκος Αναστασιάδης συσπειρώνει τον ΔΗΣΥ γύρω από την υποψηφιότητα του σε ποσοστό 91%, ενώ εξασφαλίζει μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης(σ.σ. σε ποσοστό 54%). Προς την υποψηφιότητά του στρέφονται επίσης οι μισοί ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ- σε ποσοστό 49%-, ενώ από τη δεξαμενή του ΑΚΕΛ αντλεί ένα 27%, της ΕΔΕΚ ένα 18% και της Συμμαχίας Πολιτών ένα 10%.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας  
Ο Γιώργος Λιλλήκας εξασφαλίζει το 83% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών, καθώς και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, που ανέρχεται στο 76%. Προς την υποψηφιότητα του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών στρέφονται επίσης περισσότεροι από πέντε στους δέκα ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ και περισσότεροι από τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ. Ψηφίζεται ακόμα από περίπου δύο στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης, ενώ αντλεί και ένα 5% από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ.
 
Ο κανένας
Με αντίπαλους στον δεύτερο γύρο τους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν εκ των δύο εντοπίζονται στην Αλληλεγγύη(σ.σ. σε ποσοστό 23%), αλλά και στο ΑΚΕΛ σε ποσοστό 19%.
 
Σενάριο 4 


Εάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αντίπαλοι είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Άντρος Κυπριανού, Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, καθότι εξασφαλίζει 54% έναντι 29% του προέδρου του ΔΗΚΟ.
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σε ένα τέτοιο σενάριο συσπειρώνει το κόμμα του σε ποσοστό 92%, ενώ ψηφίζεται από σχεδόν εννέα στους δέκα ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, από σχεδόν οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους της Αλληλεγγύης, καθώς και από επτά στους δέκα ψηφοφόρους της Συμμαχίας Πολιτών. Στον Νικόλα Παπαδόπουλο στρέφεται εξάλλου η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, καθώς επιλέγεται από σχεδόν έξι στους δέκα Συναγερμικούς.  
 
Ο Άντρος Κυπριανού
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αντλεί το συντριπτικό ποσοστό της εκλογικής του δύναμης από την δεξαμενή των ψηφοφόρων του κόμματός του(σ.σ. τον ψηφίζουν εννέα στους δέκα ΑΚΕΛικούς), ενώ επιλέγεται και από ένα 23% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ. Ψηφίζεται επίσης από έναν 12% των ψηφοφόρων της ΕΔΕΚ, από ένα 9% των ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών και από ένα 8% των ψηφοφόρων της Αλληλεγγύης. Τον Άντρο Κυπριανού, αντί τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ψηφίζει και ένα 3% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.
 
Ο κανένας
Με αντίπαλους στον δεύτερο γύρο τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Άντρο Κυπριανού, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο εντοπίζεται ανάμεσα σε αυτούς του ΔΗΣΥ και της Συμμαχίας Πολιτών(20% και 21% αντίστοιχα).
 
Σενάριο 5

Σενάριο 5
Σε έναν δεύτερο γύρο με αντιπάλους τους Άντρο Κυπριανού και Γιώργο Λιλλήκα, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κερδίζει τις εκλογές, καθώς προηγείται με 45% έναντι 30% του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.  
 
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία