Πυρά Αβέρωφ κατά Ν. Παπαδόπουλου και ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα πως θα περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου του κόμματός του για τροποποίηση του νόμου για τη λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ώστε την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των επετείων για τις οποίες γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων ή φυλλαδίων ή ολιγόλεπτη συζήτηση στις σχολικές τάξεις να έχει το Υπουργείο Παιδείας, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν υπολείπεται αξιοπρέπειας, εθνικής συνείδησης και εθνικής υπερηφάνειας από κανένα.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντησή του με τον `Υπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Μάθιου Κιντ, και απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια που γίνονται από πλευράς του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, αλλά και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς που κατηγορούν το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ότι ταπεινώνουν τον κυπριακό Ελληνισμό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει αξιοπρέπεια και έχει αίσθημα εθνικής ευθύνης.

"Δεν υπολείπομαι αξιοπρέπειας, εθνικής συνείδησης και εθνικής υπερηφάνειας από κανένα. Έκανα και κάνω και θα πράττω ότι είναι δυνατόν για να απαλλαχτώ από την τουρκική κατοχή”, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Είπε πως κάποιοι “μπορεί και άθελά τους, με τις θέσεις τους, να συντηρούν και λόγω και της τουρκικής αδιαλλαξίας το στάτους κβο”, σημειώνοντας πως ο ίδιος δίνει τη μάχη για απαλλαγή από το στάτους κβο, να ζήσει σε μια επανενωμένη πατρίδα, “γιατί μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορώ να απαλλαγώ από την τουρκική κατοχή”. Πρόσθεσε πως ο ίδιος αισθάνεται και αξιοπρεπής και περήφανος ως Έλληνας και έχει ήσυχη την εθνική του συνείδηση.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη πως “όταν για τρεισήμισι χρόνια το ΑΚΕΛ κατηγορούσε τον Αβέρωφ και τον Νικόλα, το twin, ότι δεν είχαμε ίχνος αξιοπρέπειας και είμαστε οι υποτακτικοί της τρόικας και οι προσκυνημένοι της τρόικας συνεχίσαμε την προσπάθειά μας, και συνεχίζω να το πιστώνω στον Νικόλα πως βγάλαμε την Κύπρο, με τη βοήθεια πρωτίστως του κυπριακού λαού αλλά και της Κυβέρνησης, από το μνημόνιο”.

“Σήμερα ο Νικόλας και το ΔΗΚΟ με λεν υποτακτικό του Ακιντζί και της Τουρκίας. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες όσο μπορώ. Η αξιοπρέπειά μου με υποχρεώνει να κάνω ότι είναι δυνατόν να σπάσει το αδιέξοδο και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση του Κυπριακού, γιατί έχουμε ένα όραμα: να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα και τα μεγάλα οράματα δεν χωράνε σε μοιρασμένες πατρίδες”, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ερωτηθείς για την αυριανή ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας για την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ καθώς και για τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει συνεδρία κάθε Πέμπτη, μια ημέρα πριν την Ολομέλεια, και ανασκοπούμε την ατζέντα της Ολομέλειας. Είναι μια συνηθισμένη ημέρα αλλά όντως με θέματα ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις διαφωνίες κάποιων βουλευτών του ΔΗΣΥ με τη γραμμή του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε πως “καταθέσαμε μια πρόταση νόμου και πιστεύουμε στην ορθότητά της, ότι θα έπρεπε να ήταν εξ υπαρχής αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας πότε θα στέλνει μια εγκύκλιο για ένα ιστορικό γεγονός ή για μια διεθνή ημέρα”, χαρακτηρίζοντας τη θέση αυτή “ξεκάθαρη και λογικότατη”.

Αυτό, είπε, “διασυνδέθηκε (με το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος) και σε αυτό δυστυχώς συνέτειναν και απαράδεκτες δηλώσεις εκ μέρους της τ/κ κοινότητας και δημιούργησαν ένα βαρύ κλίμα”.

Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Νεοφύτου είπε πως λόγω της συνάντησής του με τον `Υπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπόρεσε να είναι παρών στη σύσκεψη και πως θα ενημερωθεί από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες