Οριστικά στην Ολομέλεια η πρόταση του ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς

Μέχρι αύριο αναμένει ότι θα έχει στα χέρια του τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τη συνταγματικότητα της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για τους σχολικούς εορτασμούς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα θα
είναι έτοιμη πριν από τη συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος, την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να τη δώσει στη δημοσιότητα προτού ενημερωθούν τα κόμματα για το περιεχόμενο της .
 
Η ενημέρωση των κομμάτων ενδεχομένως  να γίνει κατά τη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής.  
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Συλλούρης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η πρόταση  νόμου του ΔΗΣΥ θα τεθεί, ούτως ή άλλως, προς συζήτηση και ψήφιση στη συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος την Παρασκευή, όπως είναι ήδη προγραμματισμένο, ανεξαρτήτως, όπως είπε,  εάν η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα  είναι θετική, αρνητική ή άλλως πως.
 
Όπως είπε, η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα θα είναι μέρος της όλης συζήτησης που θα διεξαχθεί  στην Ολομέλεια όπως επίσης και η εισήγηση που τυχόν υποβληθεί από κάποιο κόμμα  για αναβολή της συζήτησης της εν λόγω πρότασης νόμου. Αυτό που απομένει να γίνει, κατέληξε, είναι ο καθορισμός του χρόνου που θα έχουν στη διάθεση τους τα κόμματα και οι βουλευτές για να εκφράσουν τις θέσεις και απόψεις  τους. 
 
Η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο μέρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό στις 11 Απριλίου , οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω της αποχώρησης του Τ/κ ηγέτη από το τραπέζι των συνομιλιών με αφορμή απόφαση της Βουλής  για το ενωτικό δημοψήφισμα. 
 

Δειτε Επισης

Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται