Κασουλίδης: ΜΟΕ που δημιουργούν τετελεσμένα δεν είναι ΜΟΕ

Όσοι θέλουν να προχωρήσουμε σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) πρέπει να έχουν την πολιτική βούληση να υιοθετήσουν τέτοια μέτρα που δεν δίνουν πολιτικό πλεονέκτημα σε καμία από τις δυο πλευρές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας πως “εάν δια των ΜΟΕ δημιουργούνται τετελεσμένα πολιτικής φύσεως, είτε αναγνώριση, είτε οτιδήποτε άλλο, τότε δεν είναι ΜΟΕ”.
 
Σε δήλωσή του στο περιθώριο του 5ου Διαπολιτισμικού Εργαστηρίου για τη Δημοκρατία που διοργανώνεται στις 3 και 4 Απριλίου στη Λευκωσία από την Επιτροπή της Βενετίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε πως “την ώρα που υπάρχουν λύσεις π.χ για την κινητή τηλεφωνία, οι οποίες δεν προκαλούν πολιτικό πλεονέκτημα σε καμία από τις δυο πλευρές, αυτές οι λύσεις είναι που πρέπει να υιοθετούνται, τις οποίες η τουρκική πλευρά απορρίπτει και δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί δεν μπορούμε να τις δεχθούμε (τις δικές της θέσεις)”.
 
“Δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα των διελεύσεων και του καθεστώτος της νεκρής ζώνης, για το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά ότι η δική μας θέση εξακολουθεί και παραμένει η ίδια, όπως εξακολουθεί και παραμένει η ίδια από τον (καιρό του) Ραούφ Ντενκτάς η θέση της τ/κ πλευράς”, επεσήμανε ο ΥΠΕΞ.
 
“Ο ορισμός του ΜΟΕ είναι ότι πρόκειται για συμφωνίες, για ενέργειες, οι οποίες δεν προσφέρουν κανένα πολιτικό πλεονέκτημα στη μια ή την άλλη πλευρά”, υπέδειξε ο κ. Κασουλίδης

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου