Απαιτείται νέα εθνική στρατηγική ανέφερε στον Έλληνα ΥΠΕΞ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, είπε ότι στο επίκεντρο ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας Αθηνών – Λευκωσίας , ώστε στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής στρατηγικής να αξιοποιηθεί ο γεωστρατηγικός ρόλος των δύο χωρών.

Αφού ανέφερε ότι η συνάντηση “ως συνήθως ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική”, πρόσθεσε ότι “το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση είναι οι δυνατότητες που έχουν Κύπρος και Ελλάδα στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής στρατηγικής να ισχυροποιήσουν το ρόλο τους στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου”.

“Θεωρούμε ότι με την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, δεδομένων των υδρογονανθράκων και της αστάθειας που επικρατεί, θα αποτελέσει ένα ισχυρό παράγοντα για να μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό”, πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι “θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες που σήμερα προσφέρονται”, προσθέτοντας ότι “ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η Κύπρος από μόνη της θα δυσκολευτεί να τις αξιοποιήσει, όμως σε συνεργασία με την Ελλάδα αυτές οι δυνατότητες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες και η αξιοποίηση καθίσταται πιο σίγουρη”.

Είπε ακόμα ότι “αυτός είναι ο στόχος και θα πρέπει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να γίνουν οι σωστές κινήσεις και οι σωστοί σχεδιασμοί”.

Ερωτηθείς πού βρίσκονται οι διεργασίες για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι “για την ΕΔΕΚ έχει σημασία να εμπλακεί σε αυτή την προσπάθεια με εντιμότητα, ειλικρίνεια και χωρίς προαπαιτούμενα”.

Πρόσθεσε ότι “το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα πρέπει πριν καταλήξουμε στην οποιαδήποτε ονοματολογία, κατά τρόπο διαφανή και στο προσκήνιο, όχι στο παρασκήνιο, να υπάρξει συνομολόγηση μια πολιτικής συμφωνίας συνεργασίας όσων κομμάτων ενδιαφέρονται να υπάρξει μια αλλαγή στη σημερινή διακυβέρνηση, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος και κυρίως σε ένα υποψήφιο ο οποίος θα πληροί κάποια αντικείμενα και θα παρέχει σοβαρές προοπτικές επιτυχίας.

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία