Ν. Παπαδόπουλος: Ευγνωμοσύνη για τη στάση αρχών που τηρεί η Ελλάδα

Η έξαρση της τουρκικής αδιαλλαξίας απαιτεί την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ Λευκωσίας – Αθήνας, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζία στον οποίο - όπως ανέφερε- διατύπωσε τις ανησυχίες του για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
 
Στη δήλωσή σου, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης διεξήχθη ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην οποία, “δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρουμε τις δικές μας ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού, από την άλλη είχαμε ξανά την ευκαιρία να μεταφέρουμε τις σε μια πάρα πολύ κρίσιμη, καθοριστική καμπή για το Κυπριακό”.
 
“Επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια έξαρση της τουρκικής αδιαλλαξίας, πρέπει να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας”, είπε προσθέτοντας ότι “όλοι πρέπει να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς ταπεινωτικούς συμβιβασμούς και εκεί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, μία Κύπρο ανεξάρτητη, ελεύθερη, τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.
 
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που τον φέρουν φαβορί για τον υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ καταβάλλεται μια προσπάθεια για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.
 
Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της διαδικασίας και δήλωσε αισιόδοξος ότι με το πέρας των επαφών και της διαδικασίας θα έχουμε συμφωνία και συνεργασία και κοινό υποψήφιο και νίκη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε ύφεση η φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής