Βλέπουν Λιλλήκα χωρίς ΑΚΕΛ να «σπάει» και να κάνει πίσω

Κάτι περισσότερο από δεδομένη πρέπει να θεωρείται στον ενδιάμεσο χώρο η συνεργασία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, με κοινό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Οι συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος-παρασκινιακές και μη- μπορεί να επικεντρώθηκαν στο θεωρητικό επίπεδο (σ.σ. τουλάχιστον δημοσίως) της αποφασιστικότητας των εμπλεκομένων κομμάτων για μεταξύ τους συνεργασία, αφήνοντας για πιο κάτω το όνομα του κοινού υποψηφίου, ωστόσο ο δρόμος για την υποψηφιότητα και υποστήριξη του προέδρου του ΔΗΚΟ είναι χωρίς επιστροφή.
 
Επόμενο στάδιο στον ενδιάμεσο χώρο είναι η ολοκλήρωση των επαφών που πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε διμερές επίπεδο, για ν’ ακολουθήσει πολύ πιθανόν η πραγματοποίηση πολυμερούς συνάντησης και εν συνεχεία η προαναγγελθείσα πολιτική κοινή διακήρυξη, που θα αποτελέσει και το τελευταίο στάδιο πριν από την εξαγγελία της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου και της επιλογής του προέδρου του ΔΗΚΟ, ως του κοινού υποψηφίου.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, η συμπόρευση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης προς τις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο θεωρείται και είναι πια κάτι περισσότερο από δεδομένη, ενώ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όπως εκτιμάται, θα ακολουθήσει τους τρεις και το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών του Γιώργου Περδίκη.   
 
Το μείζον ερώτημα στον ενδιάμεσο χώρο έγκειται στο τι θα πράξει τελικά ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, το κόμμα του οποίου έχει ήδη ως γνωστό προκρίνει την υποψηφιότητά του για τον ενδιάμεσο χώρο.
 
Συναφώς, μολονότι ο κ. Λιλλήκας έχει πολλάκις διαμηνύσει πως το ενδιαφέρον-και ουσιαστικά η υποψηφιότητά του-δεν βρίσκεται υπό οποιαδήποτε αίρεση, σε ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη εκτιμούν πως χωρίς την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, στην οποία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών προσδοκούσε, δεν θα τραβήξει μέχρι τέλους και θα κάνει δεύτερες σκέψεις. Ότι δηλαδή, σε κάποια στιγμή θα διαπιστώσει πως τα κουκιά του δεν βγάνουν με τίποτα χωρίς την υποστήριξη του προηγούμενου κόμματός του, με αποτέλεσμα-θέλοντας και μη- να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών και να προσδεθεί στην… αρμάδα του ενδιάμεσου χώρου.   
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας