Τις νέες τουρκικές δηλώσεις για την ΑΟΖ καταγγέλλει ο Γ. Λουκαϊδης

Έκκληση προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπως αποφεύγονται δηλώσεις, οι οποίες δυσκολεύουν αντί να διευκολύνουν την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις καινούργιες τουρκικές δηλώσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Σε δήλωση μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Ελλάδος “ανανεώνουμε τη βούληση και τον αγώνα μας για την αποκατάσταση της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της δικής μας της πατρίδας, αλλά και τη σταθερή άρνησή μας να συμβιβαστούμε με την κατοχή και τη διχοτόμηση”.

Ο κ. Λουκαϊδης στη συνέχεια κατήγγειλε “με τον πιο έντονο τρόπο τις καινούργιες τουρκικές δηλώσεις σε σχέση με την ΑΟΖ της Κύπρου.

“Θέλω να τονίσω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίζει να παραμένει κατοχική δύναμη και την ίδια ώρα να επικαλείται την κατοχή για να αμφισβητήσει το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης απηύθυνε έκκληση στον Τ/κ ηγέτη όπως αποφεύγονται δηλώσεις, οι οποίες δυσκολεύουν αντί να διευκολύνουν την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και κυρίως την προσπάθεια θετικής κατάληξης αυτών των διαπραγματεύσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι οι δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες δεν διευκολύνουν το στόχο που περιέγραψε, διευκρινίζοντας ότι για αυτό το λόγο απηύθυνε τη συγκεκριμένη έκκληση.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ