Πάει για φουλ του Νικόλα η Αλληλεγγύη στις Προεδρικές

Την αποφασιστικότητα τους για συνεργασία των κομμάτων τους στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, τουτέστιν διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με κοινό υποψήφιο-σφράγισαν κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες του ΔΗΚΟ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, υπό τους προέδρους τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Ελένη Θεοχάρους, αντίστοιχα.


Χαρακτηριστική του αποτελέσματος της σημερινής συνάντησης ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κινήματος της Ελένης Θεοχάρους, υπήρξε η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Άθου Αντωνιάδη στο twitter:

Η Αλληλεγγύη εμφανίστηκε έτοιμη να προσυπογράψει-κυριολεκτικά και μεταφορικά-, αυτό που ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είχαν προ ημερών συμφωνήσει να επιδιώξουν, δηλαδή μια κοινή πολιτική απόφαση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για συνεργασία στις Προεδρικές, με αποκορύφωμα των σχετικών διεργασιών την επιλογή και κατάληξη σε κοινό υποψήφιο.

Ένας κοινός υποψήφιος, που μπορεί οι του ενδιαμέσου χώρου να αφήνουν για το τέλος τη λήψη απόφασης για το ποιος θα είναι, αλλά που αποτελεί κοινό μυστικό πως θα ακούει στο όνομα Νικόλας Παπαδόπουλος. Έστω και αν ακόμη και σήμερα το πρωί, η Ελένη Θεοχάρους άφηνε και το δικό της όνομα ι στο τραπέζι, με την βασική όμως υποσημείωση ότι θα στηρίξει όποιον υποψήφιο επιλεγεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με… Αλληλεγγύη στον ενδιάμεσο για να βρουν τον ΔΗΚΟ τους υποψήφιο

ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, αποφάσισαν τη σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα προχωρήσει με την προσπάθεια σύνταξης κοινής πολιτικής διακήρυξης, με στόχο, όπως έχει προαναφερθεί, την κατάληξη σε κοινό υποψήφιο, ο οποίος, θεωρητικά ομιλούντες, θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα που ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη προχωρούν ολοταχώς για στήριξη της προδιαγραφόμενης υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου(σ.σ. αφού απομένει μόνο το τυπικό μέρος της ανακοίνωσής της), σε ανοίγματα προς τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, προβαίνει το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος επίσης θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.
 
Με sms, αλλά και με επιστολές που απέστειλε στα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, περιλαμβανομένου και του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών καλεί τις ηγεσίες τους σε συναντήσεις προς διερεύνηση του εδάφους συνεργασίας.   

Συναφώς, η Ελένη Θεοχάρους προανήγγειλε για αύριο συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, καθώς και με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και συνάντηση όλων των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπέδειξε αρχικά πως η ίδια η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι έχει αποφασίσει ως πρόκριμα την εισήγηση για τη υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα.
 
«Αλλά εξ’ όσον μας έχουν ενημερώσει επιθυμούν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις μαζί με εμάς και με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, και επομένως εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε και θα επιδιώξουμε να έχουμε και εμείς επαφές μαζί με τη Συμμαχία Πολιτών», σημείωσε.
 
«Εξάλλου», πρόσθεσε, «σήμερα έχω απαντήσει με επιστολή προς τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών ότι θα επιχειρήσουμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και ακριβώς στη συνέχεια ενδεχομένως να υπάρξουν και επαφές ξανά με τη Συμμαχία Πολιτών, με την οποία ήδη έχουμε ξαναβρεθεί».
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι