Άνοιξε λεξικό ο Οδυσσέας και απαντά στον Χάσικο για τα περί «Ψύχωσης»

Ανατρέχοντας στο λεξικό του Γ.Μπαμπινιώτη και στην ετυμολογία της λέξης ψύχωσης απάντησε ο Γεννικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στις δηλώσεις του Σωκράτη Χάσικου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή

Με χθεσινή Έκθεση της η Ελεγκτική Υπηρεσία κατέγραψε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ενοικίαση κτηρίου, για τη στέγαση των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, στο Κτήριο Alpha Business Centre, στην οδό Πινδάρου 27, στη Λευκωσία. Η Έκθεση καταλήγει με το εξής συμπέρασμα:
 
• για την περίοδο μέχρι την 31.12.2015 δεν εφαρμόστηκε η πολιτική μείωσης των ενοικίων όπως ορθά είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14.12.2011, ενώ μάλιστα το Τμήμα Κτηματολογίου είχε επισημάνει ότι το ενοίκιο ήταν πολύ ψηλό,
• για την περίοδο μετά την 1.1.2016, όταν έγινε η πρώτη επέκταση και ακολούθως όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός (για την περίοδο μετά την 1.1.2017), δεν τηρήθηκαν οι αρχές διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και δεν διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον.
 
Καταλήξαμε με την εισήγηση ότι η προταθείσα από το ΤΠΑ υπογραφή νέας σύμβασης δεν πρέπει να εγκριθεί από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κυβερνητικών Υπηρεσιών, αλλά να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός στη βάση των πιο πάνω παρατηρήσεων μας, με στόχο να εξευρεθεί κτήριο με καλύτερο συνδυασμό ποιότητας/τιμής.
 
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς, έχει στοχοποιήσει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών».
 
Οι πολίτες θα έχουν καλύτερη εικόνα για τη στάση του Υπουργού έναντι του Γενικού Ελεγκτή αν ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό, όπως το λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη, στο οποίο εξηγείται ότι:
Ψύχωση – 1. Ιατρ. ψυχική νόσος που εκδηλώνεται με δημιουργία ψευδαισθήσεων και παραληρηματικών ιδεών, καθώς και με σοβαρή ανεπάρκεια κρίσεως και αντιλήψεως, ειδικότερα ως προς την αντίληψη της πραγματικότητας, την επικοινωνία με τους άλλους και την κρισιμότητα της κατάστασης του ίδιου του πάσχοντος: μανιοκαταθλιπτική / οργανική /παιδική / συλλογική / γεροντική / χρόνια / διαλείπουσα ψύχωση 2. Μεταφορικά: η ιδιαίτερη ροπή (προς κάτι): έχει ψύχωση με τα μαθηματικά / με τα ηλεκτρονικά / με το ποδόσφαιρο ΣΥΝ. πάθος, λατρεία, τρέλα - ψυχωτικός
 
Δεν έχουμε άλλα σχόλια. Άλλωστε οι πολίτες έχουν κρίση. Επιβεβαιώνεται όμως η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή, σε πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση του Οργανισμού το Oxygono, σε συνεργασία με την Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το επίπεδο ηθικής δεοντολογίας. Εν πάση περιπτώσει, η συμπεριφορά των Υπουργών κρίνεται από τους πολίτες και ελέγχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»