Εκ του ασφαλούς στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο τα δύσκολα για τον ΔΗΣΥ

Με τις διεργασίες στον ενδιάμεσο χώρο να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο την κοινή κάθοδο των κομμάτων που τον αποτελούν στις προεδρικές εκλογές, οι μηχανές των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ενόψει Προεδρικών, παραμένουν ακόμη, αν όχι σβηστές, τουλάχιστον στη διαδικασία εκκίνησης.
 
Σε ό,τι αφορά στον ΔΗΣΥ, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να βιάζονται, καθότι-λίγο ή πολύ-,παίζουν περίπου εκ του ασφαλούς.
 
Αν και ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει μέχρι στιγμής ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, κατά πόσο θα διεκδικήσει ή όχι ξανά την Προεδρία της Δημοκρατίας, στην Πινδάρου θεωρούν την υποψηφιότητά του σχεδόν ως δεδομένη, σε περίπτωση πάντοτε που οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι τέτοιες που θα οδηγούν στις Προεδρικές. Αν δηλαδή, μέχρι τότε(σ.σ. κάτι που με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ως και το πιο πιθανό),  δεν υπάρξει λύση.  
 
Έτσι στο κυβερνών κόμμα, το μόνο που έχουν να κάνουν ενόψει προεδρικών εκλογών, είναι να αναμένουν τον Νίκο Αναστασιάδη να τους κοινοποιήσει σε κάποια στιγμή και επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ώστε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.
 
Άλλωστε, όχι πως χρειαζόταν να το πει, αλλά ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε πρόσφατές του δηλώσεις, έσπευσε όχι απλώς να διαμηνύσει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ξεκάθαρο για τον ΔΗΣΥ ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος του, αλλά και να εκφράσει τη δική του άποψη, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υποψήφιος.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να επαναδιεκδικήσει
 
Με μια πιθανή συνεπώς υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη(σ.σ. έτσι όπως αυτή προδιαγράφεται), στο κυβερνητικό στρατόπεδο ξεγνοιάζουν ενόψει προεδρικών εκλογών, τουλάχιστον αναφορικά με τον πρώτο γύρο.
 
Και αυτό, αφού άπαντες αναγνωρίζουν-ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ-, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που θα βρεθούν στη δεύτερη Κυριακή.
 
Τα δύσκολα ωστόσο θα αρχίσουν ενόψει δεύτερης Κυριακής, οπόταν και για να επανεκλεγεί, οι ψήφοι των Συναγερμικών ψηφοφόρων δεν θα είναι αρκετοί.
 
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και αναλύσεις που γίνονται, πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι ο ανθυποψήφιος του Νίκου Αναστασιάδη την δεύτερη Κυριακή.
 
Αν για παράδειγμα έχει απέναντι του τον υποψήφιο που θα υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ(σ.σ. εύχονται βεβαίως να μην είναι ο Γιώργος Λιλλήκας), το εγχείρημα επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη κρίνεται, υπό προϋποθέσεις, ως στόχος εφικτός. Δύσκολος μεν, όχι ακατόρθωτος δε.
 
Αν όμως από την άλλη, ανθυποψήφιος του Προέδρου της Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο είναι ένας υποψήφιος που θα υποστηρίζεται από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, και με δεδομένη τη διακηρυγμένη θέση του ΑΚΕΛ πως δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον ΔΗΣΥ ή να στηρίξει τον Νίκο Αναστασιάδη, τότε τα πράγματα καθίστανται εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αν. Κυπριανού: Κανένας διάλογος με ΔΗΣΥ, έχουν κόσμο που είναι και ΕΛΑΜ
 
«Εκτός», υποδεικνύουν με νόημα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πινδάρου, «αν ο Νίκος αποδειχθεί πως είναι σε θέση να επαναλάβει αυτό που πέτυχε ο Γλαύκος Κληρίδης το 1998. Να κερδίσει μόνος του τις εκλογές».    
 
 
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας