«Όσο ο χρόνος περνά, η απουσία του αγαπημένου μου Τάσου θα γίνεται πιο αισθητή»

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου, ενός πολιτικού ανδρός που ξεχώριζε για το ήθος, τη μειλιχιότητα, την εντιμότητά του.
 
Στοιχεία τα οποία δυστυχώς σπάνια συναντά κανείς στη ζούγκλα ενός πολιτικού συστήματος που λειτουργεί τις περισσότερες φορές χωρίς αναστολές και στο οποίο οι πλείστοι απ’ όλους όσοι το αποτελούν, έχουν καθιερώσει άλλους κανόνες, άλλους τρόπους πολιτικής επιβίωσης.  Πολύ, μα πάρα πολύ, μακρινούς από αυτούς που ο Τάσος Μητσόπουλος είχε θέσει για τον εαυτό του…      
 
Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες, αλλά και φίλους, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Και σήμερα, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Τάσου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μοιράζεται διά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook τα συναισθήματά του. Ξεκινώντας από το αυτονόητο. Ότι  όσο ο χρόνος περνά, η απουσία του αγαπημένου του Τάσου, θα γίνεται πιο αισθητή.  
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον Τάσο Μητσόπουλο:
 
«22 Μαρτίου. Όσο ο χρόνος περνά η απουσία του αγαπημένου μου Τάσου, θα γίνεται πιο αισθητή. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Τάσος Μητσόπουλος θα μου λείπει ως άνθρωπος, ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης.
 
Ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχα μία εξαιρετική συνεργασία που στηριζόταν στον αλληλοσεβασμό, στη βαθιά εκτίμηση που έτρεφα για τον τρόπο που ήξερε να διαβουλεύεται, να συζητά, να καταθέτει άποψη και να συμφωνεί ή να διαφωνεί.
 
Ο Τάσος υπήρξε για μένα ο φίλος που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή. Υπήρξε ο στενός συνεργάτης, ο ανιδιοτελής σύμβουλος, ο άνθρωπος που μπορούσες ανεπιφύλακτα να ανταλλάξεις προβληματισμούς ακόμα και να εκμυστηρευτείς τις πλέον ενδόμυχες σκέψεις.
 
Ένας νέος άνθρωπος που συγκέντρωνε στο πρόσωπο του αρετές σπάνιες για την εποχή μας. Ένας νέος που η απουσία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς με τον χρόνο συνειδητοποιούμε πόσα περισσότερα είχε να προσφέρει στην οικογένεια του, στους φίλους και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας.
 
Αξιοπρεπής, μειλίχιος, διαλλακτικός, επίμονος, έντιμος, και αποτελεσματικός είναι μερικά μόνο από τα επίθετα που και χωρίς να τον γνωρίζει κάποιος μπορούσε να του αποδώσει.
 
Ο Τάσος Μητσόπουλος, ήταν ξεχωριστός γιατί κατάφερνε να παράγει πολιτικό λόγο σύγχρονο και δημιουργικό. Μπήκε στην πολιτική γιατί είχε ιδέες και ήξερε πώς να τις υλοποιεί, σεβόμενος κάθε αντίθετη άποψη και κάθε διαφορετική ιδέα μπορούσε να την αξιοποιήσει αν ο ίδιος το έκρινε χρήσιμο για την πατρίδα μας.
 
Ήταν ο μειλίχιος αλλά και λόγω ακριβώς της ιδιότητας του αυτής, υπήρξε ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς πολέμιους του φθοροποιού λαϊκισμού, ο οποίος μάστισε και βασανίζει ακόμη την πολιτική μας ζωή.
 

22 Μαρτίου 2014. Τη μέρα εκείνη εγώ έχασα ένα φίλο, ένα γιο όπως τον αποκάλεσα και όπως τον νιώθω και ο τόπος μας έναν ευπρεπή, ευπατρίδη πολιτικό.
 
Ένας υπέροχος οικογενειάρχης έσβησε αφήνοντας όλους και όχι μόνο την οικογένεια του με την αίσθηση της ορφάνιας.
 
Θα ήθελα να αποφύγω συναισθηματικές αναφορές και να παραμείνω στο πολιτικό πλαίσιο με μία υπόσχεση: Να συνεχίσω, να συνεχίσουμε όλοι μας, την προσπάθεια μας για μία καλύτερη πατρίδα.
 
Μία πατρίδα σύγχρονη, ελεύθερη από κατοχικούς στρατούς, με ευρωπαϊκή ταυτότητα, ευημερούσα και δημιουργική.
 
Είναι η αίσθηση μου πως μόνο με αυτό τον τρόπο δικαιώνουμε τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που παρά το νεαρό της ηλικίας του μας δίδαξε μεγάλες έννοιες όπως το ήθος, η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά».


 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη